Doar 66 de angajați ai Spitalului de Urgență au salarii mai mici

638
2
Doar 66 de angajați ai Spitalului de Urgență au salarii mai mici - controlscju-1524498531.jpg

Articole de la același autor

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, dr. Cătălin Grasa, a luat parte, ieri, la întâlnirea cu ceilalți manageri din întreaga țară, cu premierul Viorica Dăncilă, pe marginea salariilor din sistem. Directorii s-au plâns că odată cu majorarea salarială a medicilor nu mai au bani pentru acordarea sporurilor și că restul categoriilor medicale, infirmierele, biologii și brancardierii, au salarii mai mici. 


"În unitatea noastră, doar 66 de persoane dintr-un total de 2.900 au primit luna aceasta salarii mai mici cu câteva sute de lei", a precizat managerul. El speră că în perioada următoare situația se va regla și în cazul acestora. 


Mai mult decât atât, el este de acord cu controalele Curții de Conturi, legate de modul de calculare a salariilor, directorul spunând "că este un lucru normal". 


Referitor la această problemă a salarizării, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că trebuie să se găsească soluțiile necesare de redistribuire a sporurilor, astfel încât angajații să nu mai piardă bani la salariu. Aceasta a explicat că scăderile salariale au afectat aproximativ 10% din totalul personalului medical, iar în cazul celorlalți angajați vorbim despre "majorări semnificative".


Comentează știrea

cristi
24 aprilie 2018
?

tot ce este peste 4000 de ron net in labutza este deja prea mult pentru Romania ahhhh... pui de lele,spagagii mici si obraznici

CT
24 aprilie 2018
degeaba...

in actuala situatie economica, a face salarii DISCRIMINATORII unor bugetari, este strigator la cer.... pensii speciale, salarii speciale, tot felul de sporuri inventate de te crucesti.... grefier( adica dactilograf) cu net de 6-7000 lei plus sporuri, asistente cu net peste 4000 lei, doctori cu net peste 15000, peste 22000 lei net cum au aratat la tv , este o absurditate in Romania.... cumva a disparut SPAGA din spitale??? nesimtirea, incompetente, indiferenta fata de pacienti ? guvernantii uita ca sistemul privat duc in spate toate aceste categorii.... cat sa mai duca?

Pagina a fost generata in 1.8022 secunde