Dispare încă o parcare între blocuri, la Constanța. Investitorii construiesc un bloc cu patru etaje

6941
12

Articole de la același autor

Încă o fostă parcare, cândva grădină, spațiu verde dintre blocuri dispare, la Constanța. Terenul este în spatele unor blocuri ceaușiste, și, deși a fost dintotdeauna liber, acum este în proprietatea unui investitor care dorește să construiască pe el un bloc cu patru etaje. 


Perspectiva unui bloc în fața geamurilor lor îi înspăimântă pe locatarii din zonă și se gândesc cu groază că nu vor mai avea unde să-și lase copiii să se joace, unde să-și parcheze mașinile, că viața lor va deveni un calvar, un morman de griji și neplăceri.


Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța analizează solicitarea investitorului Cambela Prod de avizare pentru Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Steagului, alee acces, strada Biruinței și strada Soveja. Cambela Prod este același investitor care a ridicat mai multe blocuri în municipiul Constanța, în Faleză Nord, unele din autorizațiile sale făcând obiectul unor acțiuni în instanță și unor sancțiuni contravenționale de la Inspectoratul de Stat pentru Construcții și Corpul de Control al Primăriei Constanța. În prezent, se lucrează la un nou imobil, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vizavi de Parcul Tăbăcărie.


25 de metri de beton


În ce privește terenul de pe strada Biruinței nr. 62, PUZ-ul depus la Comisia de urbanism a Primăriei Constanța datează din luna decembrie 2014, are o suprafață de 499 mp, din care 236 mp sunt proprietatea lui Claudiu – Marian Condurat și Doinița, conform actului de vânzare - cumpărare întocmit pe 29 iulie 2014, iar 128 mp și 135 mp sunt proprietatea lui Claudiu - Marian Condurat, căsătorit cu Doinița, și Eduard - Antonio Brăileanu, conform a două contracte de vânzare - cumpărare întocmite în aceeași zi, pe 27 septembrie 2013.


Investitorul vrea să ridice pe cei 499 mp un bloc P+4 etaje și al cincilea retras, cu o înălțime maximă de 25 de metri, dar și să amenajeze căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, spații plantate. Conform schiței din proiectul noului PUZ, procentul de ocupare a terenului va fi de 50% și pe proprietate vor fi realizate 12 locuri de parcare. De asemenea, pe schiță sunt evidențiate și alte 16 locuri de parcare disponibile pentru locatarii din blocurile vechi, de patru etaje, învecinate.


O construcție ilegală pe care nimeni nu o poate demola


"Pe vremuri, aici se jucau copiii. Era o grădină perfectă, chiar în spatele blocurilor. Apoi a devenit parcare pentru ca, acum, să ne trezim că ne vor ridica ditamai blocul. Nu este suficient că avem deja o construcție ilegală aproape lipită de bloc și pe care nimeni nu reușește să o demoleze de ani de zile. Acum vom avea încă 50 de locatari curioși, care vor sta nas în nas cu noi, toată ziua și toată noaptea", ni s-a plâns un constănțean care locuiește la etajul al doilea, într-unul din blocurile ceaușiste.


Acesta face referire la vila lui Osman Cocoș, care a fost ridicată în anul 2013, fără autorizație de construcție, și care nu este nici acum racordată la utilități, dar nici nu poate fi demolată, deocamdată. Spatele vilei este aproape lipit de balconul de la etajul întâi al blocului cu patru etaje. Și tot lipit de vila roz va trebui să se ridice și noul bloc al celor de la Cambela Prod.


"Vom locui ca în acvariu!"


"Mi se pare că vor să ne distrugă. Pur și simplu își bat joc de noi. Chiar nu mai este nimeni care să ia măsuri și să ne apere drepturile în orașul acesta. Ce vom face cu un bloc la câțiva metri de ferestrele noastre. Nu vom mai avea soare deloc, nu vom mai avea lumină naturală, nu vom mai avea intimitate. Vom locui ca în acvariu, cu toate becurile aprinse și cu vedere la vecini. Iar eu chiar nu îmi doresc să văd ce face vecinul în casă, nu vreau să miros ceea ce gătește și nici să aud când își bate nevasta. Îmi ajung vecinii din scara mea", ne-a mai spus o altă locatară din zonă.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Lute
12 decembrie 2017
Demolition major !

Asa Fatalau , distruge tot , fi fara mila cu spatiile verzi , parcari sau terenuri de joaca, ce atata democratie si civilizatie, creeaza o jungla de beton cum vrea muschiul tau si al altor banditi din PSD si lasa-i dracu in voia sortii pe constantenii care au pretentii de spatii verzi. Mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu va avea grija de fiecare personaj ca tine si clica ta ! psd-ului

Vera Mukhina
12 decembrie 2017
Realism socialist

A fost bun puiul congelat?Normal,ptr ca l-ati primit de pomana.N-ati vrut sa munciti si sa va castigati o paine alba in mod cinstit precum "capitalistii din vest", in schimb ati preferat munca la STAT si pomenile socialiste facute de PSD.Acum cucoana suporta neo-realismul socialist al gastii de vagabonzi :Mazare&Fagadau.Te vaiti reporterilor ca traiesti precum in acvariu?Madam, vezi ca si pestii din acvariu primesc hrana gratis, la fel cum iti da tie Fagadau puiul congelat luna de luna.Daca iesi la pensie o sa ai acces si la ceai cu biscuiti moca la Clubul Pensionarilor. Daca s-ar fi unit toate asociatiile de locatari si ar fi depus plangeri penale,de fata fiind si presa care sa relateze evenimentul (mai ales sa puna presiune pe putoarea aia de procuror sef de la DNA C-ta care nu face nimic), alta ar fi fost soarta acestor nemernici. Iar halitoril de pomeni sa nu se mai vaite,ei si-au dorit sa traiasca precum in Teleormanul lui Dragnea, in saracie si mizerie.Sa va reamintesc ce scor a scos PSD la alegeri in 2016 atat la cele locale cat si la cele parlamentare? PS.Doamna Perhaita, de ce nu mergeti sa-l intrebati pe procurorul sef DNA C-ta, Sorin Constantinescu,despre aceste mizerii?Vreau sa aflu si eu un raspuns oficial din partea DNA C-ta.Nu de alta,dar acest non-combat ma duce cu gandul la mafia italiana si la legaturile pe care le avea cu unii magistrati corupti.Nu stiu, poate gresesc, de aceea mi-as dori sa-i luati un interviu procurorului sef DNA C-ta.Opinia cetatenilor o cunoastem pe al dansului nu o stim.Succes!

constantean
12 decembrie 2017
suntem luati de prosti

Si cand te gandesti ca sunt multi prosti in strada gata sa-si dezveleasca piepturile pentru procurorii si judecatorii acestei tari. Cum Dumnezeu s-a ajuns aici? Cate secole trebuie sa asteptam ca domnii din parchete sa inceapa sa-si faca treaba pentru care ridica cate un porcoi de bani lunar? Cate milenii trebuie sa asteptam ca domnii magistrati sa-si faca treaba? Ce justitie este asta care condamna un individ care a jefuit Constanta de sute de hectare la patru ani cu suspendare?

unu'
12 decembrie 2017
orasul lui papura voda

asa este si pe str Avram Iancu nr 57-57 bis, s-a inceput o constructie ilegala, acum e ditai blocul! Cum poate primi certificat de urbanism D+P+4E locuinte colective, aproape lipit de casa vecina, intrand pe spatiul public / trotuar, si la cca 10 m de un bloc cu 4 etaje??? apoi, ei au construit FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE... inca din sept 2016 s-au facut verif… in octombrie 2016, revenind in control, s-a constatat ca ii doare n cot, ei construiau in continuare...subliniez, este si imobil situat in zona protejata cfm listei monumentelor istorice... s-a facut sesizarea nr 143479/13.10.2016 catre Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta… Evident, ITM a venit in control cand erau lucrarile sistate, caci aveau zilieri de toate rasele, tuciurii,in mod cert fara forme legale si legea e drastica, dar trebuie si aplicata... Daca ziaristii pun cateva intrebari unde trebuie, poate aflam si noi, cei din zona, daca in Constanta se aplica legea corect, sau in functie de spaga si relatii...

Cristi Cristi
12 decembrie 2017
Comentariu articol

Acela este un teren intravilan particular nu o parcare pe domeniul public, daca cimeva a cumparat legal acel teren si doreste sa contruiasca un imobil si mai legal(PUZ, retrageri, insorire, parcari etc), e liber sa o faca, e singurul domeniu care mai genereaza inca venituri si locuri de munca in acest oras pustiit de PSD, nu mai manipulati si induceti in eroare cetatenii cu astfel de articole!!

Abuz si lehamite
12 decembrie 2017
Cateva informatii

Zilele trecute am cautat pe pagina "Geoportal" ,la sugestia unui comentator,cateva informatii publice referitoare la unele imobile din Constanta.Pentru cei interesati sa afle care este starea juritica a unui imobil din apropierea locuintei(blocului) le dau urmatoarea adresa:.. (http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html )...Un amic m-a rugat sa verific care este situatia unui TEREN de JOACA pentru copii,situat in apropierea blocului lui.Doresc sa-i informez si pe cititorii ziarului C.L. cu aceasta ocazie.ATENTIE...ATENTIE,TEREN DE JOACA VANDUT ! Terenul de joaca se afla cuprins intre Bl.SM5(sos Mangaliei),blocul P6 si Aleea Portului Nou.Repet,acest teren a fost de cand lumea si inca este loc de joaca pentru copii sau spatiu verde pentru blocurile din zona.Terenul este JEFUIT/VANDUT probabil de Mazare,primarul galoan al orasului Constanta, sau vandut chiar de Fagadau primarul care tace si face pipi pe comentariile/nemultumirile noastre. Domnilor/doamnelor/mamicilor/taticilor/bunicilor/copiilor din zona amintita,in concluzie,luati-va ADIO de la acest spatiu.Alesii din Primarie l-au vandut.Banii sunt la PSD,in buzunarul lui Fagadau,sau in pungile de pufuleti care au ajuns la asistatii partidului pesedist sau la pensionari.Veti avea acolo un bloc,cu cel putin 4 etaje daca nu chiar 10 sau o vila de neam prost cu 2-3 etaje sau mai mult.Eu v-am avertizat si cu alte ocazii,bagati-va presul de la usa blocului in casa,bagati-va pisicile si cainii in casa ca nemernicii astia din primarie sunt in stare sa vinda tot ce latra,tot ce miauna sau tot le iese in cale. Alta "descoperire".Spatiul/terenul marginit de blocul F16,Liceul Ovodius(intrarea profesorilor),Bdl.Bratianu si Bdl.I Decembrie 1918(mai scurt in intersectie la Kaufland) este vandut si el de golanii alesi de voi.Acolo este acum un "aprozar" tiganesc autorizat dupa modelul "Mazare@ Fagadau".Veti avea acolo un bloc cu 20 etaje sau o vila de neam prost/postdecembrist sau simpatiant pezedist.Atentie..NU AVEM VOIE SA-I JIGNIM pe hotii din PRIMARIE.Stiti ca politia este cu ochii pe noi.Ati aflat deja ca PZD are deja o lege in acest sens.Ne-am inteles ? Fagadau are voie sa ne fure.In schimb,sa nu-l jigniti ! Vorbiti frumos despre el.Mare atentie !

Abuz si lehamite
12 decembrie 2017
Rectific,scuze

1)-...starea JURIDICA.....2)-...blocul P3 si Aleea Portului Nou.....3)-Stiti ca MILITIA este cu ochii pe noi.....Multumesc.

Răspuns la: Cateva informatii
Adăugat de : Abuz si lehamite, 12 decembrie 2017
Zilele trecute am cautat pe pagina "Geoportal" ,la sugestia unui comentator,cateva informatii publice referitoare la unele imobile din...
europeanu
12 decembrie 2017
Hotii la parnaie !

Cat ti-a dat hotul fagadau pentru postarea asta cristinel ? Sau postezi ca trebuie sa lingi mana care te hraneste ?

Răspuns la: Comentariu articol
Adăugat de : Cristi Cristi, 12 decembrie 2017
Acela este un teren intravilan particular nu o parcare pe domeniul public, daca cimeva a cumparat legal acel teren si doreste sa contruiasca un...
Latifundiarul dobrogean
12 decembrie 2017
@Cristi Cristi

Daca dl Cristi stie al cui este terenul si mai ales cum a fost obtinut , atunci il rog sa mearga la redactia Cuget Liber si sa prezinte dovezile, actele.Sunt tare curios cum a fost instrainat acel teren apartinand proprietatii publice,cine si-a pus semnatura din partea primariei pe acel act.Zi domn Cristi , cine a semnat acele acte?Mazare,Fagadau sau G.Stan? Cat despre toate autorizatiile de constructie de care ne tot vb. ca sunt legale, vrem sa le vedem si pe acestea.Sa vedem si noi cine din Primarie si-au dat OK-ul, fugara Luiza sau noul arhitect sef?

Ion
13 decembrie 2017
@suntem luati de prosti

Nu suntem "luati de". Suntem prosti ! Si o sa fim intotdeauna. Tacem, inghitim si plangem pe net. In ritmul asta, o sa vedem schimbare la pulivara. Scuzati franceza..

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6206 secunde