Directorul ABADL, Paul Cononov, control pe litoral! Unii operatori de plaje au fost amendați

240

Articole de la același autor

La sesizarea presei constănţene, reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române (ABADL), cei care gestionează plajele de pe litoral, au început acţiunile de control la operatorii economici care nu respectă legea. Este vorba despre faptul că pe plajele noi înnisipate, nu se mai ţine cont de nimic, iar afaceriştii au pus şezlongurile şi umbrelele chiar în buza mării, încasând bani frumoşi pe un teren care nu le aparţine. „Ar fi trebuit să intervenim mai mult până acum, pentru că agenţii economici nu înţeleg. Am dat până acum 162 de sancţiuni la nivelul întregului litoral care se ridică la valoarea de 3 milioane de lei. Pe plaja extinsă avem 41 de sancţiuni care se ridică la valoarea de 600.000 de lei. Zilele acestea vom intensifica controalele cu echipe mixte formate din inspectori ai ABADL, poliţişti, inspectori ANAF-Antifraudă şi jandarmi”, a declarat Paul Cononov, directorul ABADL.

Declaraţiile au fost făcute chiar pe plajă având ca fundal umbrelele şi şezlongurile operatorilor care nu respectă legea. Porţiunile de plaje extinse, aproximativ 53 de hectare nu pot fi încă folosite pentru că nu sunt intabulate. Cei care operează activităţile economice pe plajele vechi nu au respectat legea şi au mutat şezlongurile mai în faţă pe porţiunile noi, explicând că au făcut-o pentru clienţi.

„Turiştii pot face plajă fără restricţii din acest punct de vedere, nu avem nimic cu ei. Pot veni cu şezlongurile proprii, cu prosoape, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că legea trebuie respectată”, a adăugat directorul ABADL. Sezonul estival de anul acesta este compromis pentru că procedura de intabulare a plajelor noi este una destul de greoaie. Ele aparţin statului român şi până nu se intabulează, nimeni nu are voie să desfăşoare activităţi economice pe ele.

„Mai întâi plajele trebuie intabulate, după care se înscriu în cartea funciară, se introduc în HG 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale Apele Române şi apoi urmează procedura conform Codului Administrativ”, a spus Titel Gagiu, director la Sistemul de Gospodărie a Apelor Constanţa. La întâlnire a mai participat şi Mihai Drăgan, director de comunicare în cadrul Ministerului Mediului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6371 secunde