Dezinsecția continuă în mai multe zone ale Constanței!

172
Dezinsecția continuă în mai multe zone ale Constanței! - dezinsectie6-1587559970.jpg

Articole de la același autor



Firmele contractate de primăria municipiului Constanța continuă să asigure serviciile de bază pentru constănțeni. Mai exact, zilele acestea Serviciul de Igienă Publică din cadrul Primăriei continuă acțiunile de dezinsecție în spațiile verzi dintre blocuri și, totodată, dezinfecția platformelor de deșeuri. 


Astăzi, echipele de lucrători acționează în zonele Icil, Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III. Substanțele cu care se stropește spațiul verde au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum și de a elimina riscul de transmitere a unor boli.


Având în vedere că sunt vizate spațiile verzi, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsuri de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. 


De asemenea, trebuie aplicate măsuri suplimentare precum cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.  


Totodată, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să acționeze pentru dezinsecția și deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar -  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4855 secunde