Deșeuri cu risc biologic, în vizorul Agenției pentru Protecția Mediului

127
Deșeuri cu risc biologic, în vizorul Agenției pentru Protecția Mediului - 1-1583752894.jpg

Articole recomandate

O femeie din Suceava a sesizat prin 112, în 7 martie, că la o hală de pe str. Cernăuți din municipiu se depozitează deșeuri cu risc biologic, relatează Agerpres. Femeia a povestit că în cursul zilei a observat o mașină care depozita mai mulți saci cu inscripția "Risc biologic" într-o hală din spatele locuinței de pe str. Cernăuți. În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitară în care se aflau doi bărbați de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost găsite mai multe colete din carton și tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoțire a unor substanțe periculoase și nepericuloase. Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele legale necesare, a fost cerută intervenția lucrătorilor din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, precum și a echipei operative din cadrul SAESP, care au preluat cercetările în cauză, scrie Agerpres.

A fost identificat administratorul unității care are ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deșeuri medicale trebuia să se desfășoare pe traseul Târgu-Mureș - Pașcani - Iași. Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit, deoarece acesta urma să încarce mai multe deșeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiului Suceava.

În urma cercetărilor nu au fost identificate deșeuri arse, dar a fost găsită cantitatea de deșeuri de 1.019.8 kg., despre care reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deșeuri medicale periculoase. Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societății implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde