Deschiderea oficială a litoralului, pe 1 iunie. Operatorii de la mare își reiau activitatea

4039
Deschiderea oficială a litoralului, pe 1 iunie. Operatorii de la mare își reiau activitatea - fotofonddeschidereaoficialaalito-1589911731.jpg

Articole de la același autor

Angajații din turismul de pe litoral primesc vești bune. În scurt timp, își vor relua activitatea normală, pe măsură ce terasele, restaurantele și hotelurile se vor deschide. Reprezentanții patronatelor din Mamaia anticipează deja că litoralul va fi luat cu asalt în prima săptămână a lui iunie.



Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile românești de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide și terasele. Cifrele reies din datele Organizației Patronale Mamaia - Constanța, care estimează că, în prima săptămână din iunie, se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

Faptul că reprezentanții HORECA au anunțat, ieri, după discuția cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulți hotelieri de la mare să își pregătească deschiderea unităților începând cu această dată, pentru a putea primi turiștii. Astfel, din datele Organizației Patronale Mamaia - Constanța, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie.

"Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turiști va fi la 1 iunie, deși sunt și acum hoteluri și pensiuni deschise la mare care chiar au primit turiști în acest week-end. Aceștia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting și pentru activități sportive în aer liber. Cei mai mulți au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche și în Delta Dunării. Majoritatea hotelurilor care se deschid au și terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar și cele fără terasă vor putea primi turiști, pentru că, la începutul lunii iunie, majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise și terasele restaurantelor independente de pe litoral", este de părere Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

Mini-vacanța de Rusalii, la mare

Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează aproximativ 35.000 de locuri de cazare, organizația patronală estimează un grad de ocupare de 25 - 30 la sută, ceea ce înseamnă că 8.500 - 10.000 de turiști se vor caza în structurile clasificate de pe litoral imediat după 1 iunie.

"În prima săptămână din iunie a anului trecut, cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral erau deschise, iar gradul de ocupare era tot de 25 - 30%. Fiind vorba, însă, de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât al celor care se deschid anul acesta la 1 iunie, firește că și turiștii erau de patru ori mai mulți. Ne așteptăm ca în a doua săptămână din iunie numărul turiștilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în week-end-ul 7 - 8 iunie, când, în mod tradițional, românii vin în mini-vacanță la mare. Dacă până acum mulți iubitori ai litoralului românesc au așteptat să vadă ce se întâmplă cu deschiderea hotelurilor, anunțul de ieri potrivit căruia terasele se redeschid la 1 iunie i-a făcut pe mulți să se hotărască să își rezerve vacanțe la mare", explică Anca Nedea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6357 secunde