Delicatese culinare la Techirghiol. Poftiţi la „Chifteluţe vesele”!

206
Delicatese culinare la Techirghiol. Poftiţi la „Chifteluţe vesele”! - festivalturci-1631288331.jpg
În acest weekend, Uniunea Democrată Turcă din România, sucursala Techirghiol organizează prima ediţie a Festivalului „Neşeli Köftecikler” („Chifteluţele vesele”). Unde? Pe faleza de pe malul lacului Techirghiol. Festivalul este organizat în perioada 10-12 septembrie, în parteneriat cu Primăria Techirghiol. În acest loc, participanţii la festival vor avea ocazia să deguste din preparatele culinare tradiţionale turceşti, unde chifteluţele pregătite după o reţetă unică, specifică etnicilor turci din Techirghiol vor fi vedete, pe toată durata evenimentului.

Potrivit declaraţiei iniţiatoarei proiectului, Seriha Menseit, preparatele culinare turceşti vor fi expuse la cele 20 de standuri special amenajate de edilii oraşului, iar gospodinele care au pregătit cele mai gustoase chifteluţe vor fi premiate de UDTR.

Precizăm că festivalul face parte dintr-un proiect european, derulat în această lună de Primăria Techirghiol, în scopul promovării oraşului ca staţiune balneologică, dar şi ca model interetnic dobrogean. În cadrul evenimentului va avea loc sâmbătă, 11 septembrie, un spectacol de muzică uşoară românească, dedicat seniorilor şi un concurs pentru copiii care iubesc mersul pe bicicletă. De asemene, turiştii vor putea admira obiecte de artizanat din lada de zestre a turcoaicelor, dar şi româneşti, expuse la standurile de pe faleza oraşului. În plus, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiate de Primăria Techirghiol. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1248 secunde