Delfinariul Constanța este închis pe termen nedefinit

717
Delfinariul Constanța este închis pe termen nedefinit - delfinariu2-1571258784.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a anunțat închiderea secției Delfinariu, din motive tehnice, care vizează atât curățarea bazinului unde se dau reprezentanții, cât și pentru realizarea unui screening al sănătății celor doi delfini, Ni-Ni și Chen-Chen. Adrian Bîlbă, directorul complexului, a precizat pentru "Cuget Liber" că nu se poate preciza când anume vor fi reluate reprezentațiile. 


"Este o operațiune pe care o facem în fiecare toamnă, dar de data aceasta, antrenorii și personalul de pe secție, respectiv șef de secție, biologi și muzeografi, au solicitat întreruperea reprezentațiilor. Nu pot să dau un răspuns când anume vor fi reluate, în prezent se face un screening al stării de sănătate al delfinilor, al fluidelor gastrice, pentru a se vedea că sunt sănătoși. De asemenea, se lucrează și pe reducerea unor comportamente și introducerea unora noi. Dacă un animal are cea mai mică stare de disconfort, dacă nu reacționează bine, antrenorii au dreptul să ceară întreruperea reprezentațiilor. De asemenea, dorim să le schimbăm puțin din tiparul activității zilnice, să îi aducem într-o condiție psihologică mai bună, să aibă lucruri noi de făcut", a afirmat Adrian Bîlbă.


Totodată, în această perioadă se fac îmbunătățiri la bazin și este schimbată apa. 
De menționat că celelalte secții ale complexului muzeal sunt deschise; de la 1 octombrie, programul de vizitare este următorul: de luni până duminică, între 9,00 și 17,00, ultima oră de achiziție a biletelor este ora 16,30. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0879 secunde