Delegație a UDTR, schimb de experiență cu profesori din Turcia

562
Delegație a UDTR, schimb de experiență  cu profesori din Turcia - udtr2print-1543254073.jpg

Articole de la același autor

O delegație de profesori condusă de președintele UDTR, ing. Fedbi Osman, a participat, în perioada 19-24 noiembrie, la o serie de întrevederi cu responsabili din cadrul inspectoratelor școlare și directori de instituții de învățământ din Republica Turcia.

Din delegație au făcut parte: președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, președintele Sindicatului Învățământului Constanța, prof. Mitică Iosif, inspectorii școlari Icbal Anefi și Oana Pahon, directori de școli și profesori de limba turcă.

Delegația de profesori din România a avut o întrevedere la Bursa, cu inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar, prof. Mustafa Bilici, dar și cu președintele Sindicatului Învățământului (TES) din localitate.

Profesorii din România au vizitat Școlile Gimnaziale "Nilufer Koç" și "Vahide Aktuğ" și au purtat discuții cu directorii celor două instituții de învățământ. În cadrul întrevederii, au fost semnate protocoalele de colaborare între Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia și Școala Gimnazială "Nilufer Koç" din Bursa de către cei doi directori, prof. Zișan Șicu și prof. Muharrem Keskin, precum și între Școlile Gimnaziale "Mircea Dragomirescu" din Medgidia și "Vahide Aktuğ" din Bursa.

Conform declarației președintei comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, la Istanbul, profesorii au fost primiți de inspectorul școlar general, prof. Bayram Eracan- Inspectoratul Școlar Esenler și de președintele Sindicatului Învățământului (TES) din Istanbul, Ibrahim Ender Aktan. Delegația de profesori a vizitat Școala Gimnazială "Halil Bedii Yönetken", din Istanbul, instituție de învățământ care derulează activități în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 din Mangalia. Tot la Istanbul, membrii delegației au participat la festivitățile organizate de Sindicatul Învățământului (TES) cu prilejul Zilei Profesorului, sărbătorită anual în Republica Turcia, în data de 24 noiembrie.

Proiectul a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și face parte din seria de proiecte educaționale realizate de Uniunea Democrată Turcă din România cu scopul de a dezvolta parteneriatele din domeniul învățământului cu Republica Turcia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8643 secunde