Decizie importantă a unui cunoscut lanț de fast food, după dezastrul găsit de ANPC

305
Decizie importantă a unui cunoscut lanț de fast food, după dezastrul găsit de ANPC - apaimbuteliatasauapadelachiuveta-1571910054.jpg

Articole recomandate

Restaurantele KFC din toată țara vor servi doar băuturi îmbuteliate, după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a decis sistarea temporară a utilizării dozatoarelor în restaurantele KFC, arată Sphera Franchise Group, compania care operează brandul KFC, într-o informare transmisă joi Bursei de la București.


"Am decis să servim doar băuturi îmbuteliate în toate restaurantele noastre KFC din țară, ca urmare a deciziei ANPC de a dispune sistarea temporară a utilizării dozatoarelor în restaurantele KFC, motivând faptul că suntem producători de băuturi răcoritoare, ceea ce ar impune o autorizare", arată sursa citată.


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a informat compania care operează brand-ul KFC cu privire la rezultatele unor controale efectuate într-o serie de restaurante KFC. Rezultatele se referă, în principiu, la două aspecte - pe de o parte, bacterii găsite în câteva mașini de gheață și, pe de altă parte, presupusa utilizare fără a deține autorizare a dozatoarelor de băuturi carbogazoase și a mașinilor de gheață.


"Imediat ce controalele au fost inițiate, am demarat o verificare internă pentru a determina cauzele tehnice sau de altă natură care ar fi putut genera aceste situații izolate. Până la finalizarea verificării interne, am decis să oprim utilizarea tuturor mașinilor de gheață și, în general, utilizarea gheții în toate restaurantele KFC, în linie cu principiile noastre de prevenire. Sphera Franchise Group plasează siguranța consumatorului în topul priorităților sale și aplică proceduri stricte, incluzând, printre altele, inspecții zilnice și săptămânale ale tuturor mașinilor de gheață, testări de rutină a calității gheții și teste periodice independente. Restaurantele KFC din țară adera la proceduri standard de siguranță alimentară bazate pe principiile HACCP (Analiza pericolelor și punctelor critice de control), care necesită analize riguroase de risc în punctele critice de control", precizează compania.


Potrivit sursei citate, restaurantele KFC din România comercializează băuturi care sunt pregătite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terță parte, această activitate neîncadrându-se la categoria de producere a băuturilor. Pentru prepararea băuturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispoziție de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de către furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat in industria alimentară din întreaga lume, arată Sphera Franchise Group.


Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme și enterococi în gheața produsă de KFC iar utilizarea aparatelor de producere a gheții în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă, a declarat marți directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.744 secunde