Decizia de pensionare poate fi contestată în termen de 45 de zile

123
Decizia de pensionare poate fi contestată în termen de 45 de zile - deciziadepensionare-1610048415.jpg

Articole de la același autor

Decizia de pensionare este acel act prin care Casa de Pensii stabileşte drepturile de pensie ale unei persoane care îndeplineşte condiţiile de pensionare. Desigur, persoanele nemulţumite de cuantumul pensiei pot contesta acest document.

Practic, contestarea deciziei de pensionare în instanţă reprezintă modul prin care un pensionar nedreptăţit poate să obţină fie o anulare parţială, fie chiar totală a deciziei de pensionare contestate, în aşa fel încât drepturile de pensie să fie calculate legal.

Totuşi, înainte de a explica procedura de contestaţie a deciziei de pensionare, trebuie să ştiţi că un avocat vă poate îndruma corect pentru a formula o contestaţie la decizia de pensionare.

Conform prevederilor legale, decizia emisă de Casa de Pensii poate fi contestată în termen de 45 zile de la comunicare, la instanţa judecătorească competentă. Astfel, în cadrul contestaţiei aveţi obligaţia de a depune toate documentele pe care vă bazaţi pentru recalcularea pensiei şi emiterea unei noi decizii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5007 secunde