Decebal Făgădău, mesaj de Ziua Dobrogei

270
Decebal Făgădău, mesaj de Ziua Dobrogei - decebalfagadaupsd101440780617144-1542191824.jpg

Articole recomandate

Ziua Dobrogei se sărbătorește, în fiecare an, la data de 14 noiembrie, fiind instituită prin Legea 230/2015.

Data de 14 noiembrie este cea la care, în anul 1878, în urma războiului ruso-româno-turc, cunoscut în istoria României drept Războiul de Independență, Dobrogea a revenit la teritoriul național.

Cu această ocazie, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a ținut să transmită următorul mesaj:

"Doamnelor și domnilor,

Sărbătorim astăzi cei 140 de ani de când Dobrogea s-a întors acasă, la patria mamă - România. Viața ne arată că nimic nu se obține ușor, iar istoria noastră ne-a învățat că doar uniți și cu voință putem face lucruri care să dăinuie.

Pare greu să fim uniți într-o regiune formată din culturi și tradiții diferite, în care acceptăm firesc religii diferite și ne vorbim în limbi sau dialecte diferite, uitând câteodată că tocmai această diversitate ne-a făcut mai puternici și mai buni.

Marea, Dunărea, pământul și subsolul pline de bogății, istoria multimilenară, cultura bogată, obiective economice importante, școli și univesrități, lăcașe de cult, oameni frumoși, mintoși și harnici. Chiar și această succintă enumerare ne arată că natura și istoria au fost generoase cu noi, că avem un infinit de motive să îi mulțumim Celui de Sus.

Astăzi, noi toți, noi - cei vremelnici - avem libertatea de a ne urma visurile. Dar avem și datoria de a transmite celor ce vor veni după noi aceasta moștenire fabuloasă.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4075 secunde