Decebal Făgădău, apel la responsabilitate. "Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real!"

316
Decebal Făgădău, apel la responsabilitate.

Articole de la același autor

Județul Constanța a trecut, ieri, de un nou prag psihologic de cazuri de Covid-19, de la debutul pandemiei. Ieri, au fost raportate 13 persoane depistate cu noul coronavirus, numărul persoanelor pozitive ajungând la 811. Peste 230 de persoane sunt internate în spitalele Covid-19 din județ, iar 29 de pacienți au fost răpuși de infecția cu coronavirus.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, face un noul apel la responsabilitate, atât către locuitorii orașului, cât și către turiștii care ajung în zonă, în această perioadă a vacanțelor.

"Vedem două atitudini pe litoral: una foarte responsabilă, din partea celor care au afaceri în zona turismului, cum ar fi hotelieri, deținători de unități de alimentație publică sau operatori de plajă, și, pe de altă parte, vedem o atitudine mai relaxată, oarecum de înțeles, din partea turiștilor. În zonele de plajă amenajate cu șezlonguri, se încearcă păstrarea distanțării chiar dacă operatorii încasează mai puțini bani, iar în zonele unde nu există șezlonguri, vedem că există o înghesuială și turiștii sunt cei care se apropie unul de celălalt.

Ca un om responsabil, vă pot spune că cel mai bine nu ne protejează nici președintele, nici Organizația Mondială a Sănătății, nici premierul, nici primarul, nici polițistul și nici jandarmul. Fiecare dintre noi trebuie să ne protejăm", a declarat Decebal Făgădău.

"Lumea vine mai relaxată, dar uită să se protejeze!"

Edilul precizează că a vizitat mai multe unități hoteliere și a constatat că operatorii luaseră măsurile de igienă impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

"Am fost în multe hoteluri și de la intrare am văzut kit-uri de dezinfecție sau măști care se pun la dispoziție dacă nu au turiștii, pentru a intra în hotel. Responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi. Situația nu este atât de dramatică precum se prezintă de anumite persoane, dar pericolul este mare. Dacă vorbim numeric, în întreg județul Constanța, în ultimele 24 de ore, avem 13 cazuri dintr-un total de 811 cazuri de când a început pandemia. Asta reprezintă mai puțin de 1,75% din total cazuri naționale.

În schimb, există pericol, pentru că este o zonă de aglomerare, iar lumea vine mai relaxată, cum este și firesc în vacanță, dar uită să se protejeze. Apelul meu este la responsabilitate individuală, de a ne pune în siguranță familiile și pe cei dragi. Toată lumea trebuie să înțeleagă că facem un efort comun. Reacționăm instituțional, dar nu putem să păzim fiecare om. Nu cred că mai merge doar cu amenzi și amenințări. Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real", a subliniat primarul Constanței. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9598 secunde