Debranșările de la RADET, pe ultima sută de metri. Cine mai rămâne în sistem

5563
37
Debranșările de la RADET, pe ultima sută de metri. Cine mai rămâne în sistem - fotofondradet-1472138221.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care doresc debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire mai au la dispoziție numai câteva zile pentru a-și pregăti toate hârtiile și a solicita sistarea furnizării de apă caldă și căldură de la RADET. Conducerea Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice Constanța a anunțat că data limită pentru depunerea cererilor de eliberare a avizului de deconectare sau debranșare este miercuri, 15 septembrie.


"Documentațiile depuse de către soli-citanți în vederea obținerii avizului de deconectare sau debranșare vor fi analizate până cel târziu la data de 14 octombrie 2016, iar de la această dată și până la începerea furnizării este obligatorie redi-mensionarea grupurilor de măsură a energiei termice ca urmare a deconectărilor realizate în această vară", explică directorul general al RADET, Liviu Popa.


Tot în această perioadă, pe lângă redi-mensionarea grupurilor de măsură, se vor realiza fizic și deconectările sau debran-șările ce au primit aviz favorabil din partea RADET Constanța. "Menționăm că, în con-formitate cu prevederile Legii nr. 325 din 2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică, deconectările și debranșările de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire", mai adaugă Liviu Popa.


Subvenția generalizată poate stopa debranșările! 


Acesta îi sfătuiește pe constănțeni să nu renunțe la sistemul centralizat de încălzire, considerând că rămâne cea mai ieftină variantă. "Se practică amăgirea populației cu prezentarea unor avantaje deosebite prin racordarea la gaze. În Constanța, în toamna anului 2015, când autoritățile locale au decis introducerea subvenției pentru toată populația, s-a stopat fenomenul de debranșare. Dar au plecat din sistem cei care aveau posibilitatea să facă o investiție și au rămas cei asistați. Astfel, intrăm într-un cerc vicios. Cei care au părăsit sistemul sunt exact cei care plătesc taxe locale, dar nu beneficiau de subvenție. Ne dă speranțe noua viziune a autorităților locale, cu subvenția generalizată, lucru care ar putea stabiliza sistemul", spune directorul general al RADET Constanța.


În plus, regia a căutat soluții pentru a le oferi constănțenilor servicii cât mai bune. "Am făcut proiecte pentru distribuția pe orizontală, cu contorizare la ușă. Fiecare abonat consumă astfel cât are nevoie, fără să depindă de vecini. În plus, are posibilitatea să-și facă un contract individual. Astfel, vor fi dezafectate coloanele verticale din apartamente, care sunt și inestetice și veți avea independență totală", precizează Liviu Popa.


Amenzi imense pentru debranșări ilegale


Dacă ați optat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, dar numai pentru aragaz, și vă montați totuși și centrală termică, fără să aveți autorizație și pentru cel de-al doilea foc, riscați să plătiți amenzi de până la 100.000 de lei. 


"Regia îi informează pe cei interesați de acest aspect că orice lucrare realizată fără autorizație de construire va fi depistată mai devreme sau mai târziu de către organele competente ale statului și se vor aplica sancțiuni, cât și demolări ale instalațiilor neautorizate. Considerând că, din lipsa unei informări corespunzătoare, consumatorii conectați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în municipiul Constanța pot lua decizii eronate de a monta centrale termice în situații care contravin legii, vă recomandăm să vă informați în prealabil asupra consecințelor rezultate din lipsa unei informări necorespunzătoare", ne sfătuiesc reprezentanții RADET.


Mai mult decât atât, Liviu Popa anunță că RADET va solicita recuperarea preju-diciului creat prin deconectarea neau-torizată. "În perioada următoare, vom face publică lista cu persoanele ale căror apartamente sau imobile au fost deco-nectate ori debranșate ilegal, urmând să ne adresăm autorităților competente pentru recuperarea prejudiciului creat în urma deconectării sau debranșării ilegale", mai spune șeful RADET Constanța.


Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
luci
26 august 2016
....

RADET este cel mai mare asistat social. Este un colos care stoarce bani si duce o politica dictatoriala. Ei nu fac alceva decât sa ameninte cu amenzi, procese ..... Dar ma intreb politia DNA si ce servicii mai sunt de ce nu se sesizează pt abuzurile pe care le fac...eu stiu ca amenintarea se pedepseste. Nu inteleg cum si de ce te forteaza sa ramai le ei bransat? Cum ar fi Vodafone sa te forteze sa ramai abonatul lui si daca tu totusi pleci la Orange iti iei amenda. La CETas rade tot si as face azil de nebuni cu roti directori de acolo si sef de salon las pune pe Mazare ca el ii cu asistatiile si lingau de Fagadau care ii un limbric las pune sa curete toaletele din tabacarie

alex_ct
26 august 2016
RADET, RADET...

Iata care este viitorul RADET-ului: Oamenii din grotele urbane. Cum s-au transformat centralele termice părăsite din Slobozia în case de locuit Abandonați de familii sau pur și simplu fără noroc, zeci de oameni și-au găsit refugiul pe străzi. La Slobozia, unii dintre ei au transformat mai multe centrale termice dezafectate în case de locuit. Ascunse printre blocurile micului oraș din inima Bărăganului, fostele centrale termice care încălzeau apartamentele comuniste au rămas fără utilitate de când sistemul de termoficare al municipiului a fost pus la pământ. Dezgolite de măruntaiele de fier, centralele au devenit astăzi adăpost pentru zecile de oameni ai străzii care-și fac veacul cerșind pe la capetele celor două bulevarde din Slobozia. Citeste mai mult: adev.ro/ocf1op

mos peleuz
26 august 2016
PCR

Le a redus numarul de votantii ai primarului nu mai au cu ce sa i tina pe asistatii sociali

un latrau
26 august 2016
radet

Panarame ce sunteti va fuge pamantul de sub picioare , nu mai puteti sa va luati salarii nesimtite. asistatii sa va fie clienti sa le dati pomana ca asa vine falimentul. Cat despre prejudicii o sa o luati in bot asa cum faceti de obicei

Vasile
26 august 2016
Prejudiciu

Dar eu cand imi recuperez prejudiciul de la voi. De cand imi prepar apa calda pe electric, bucatarie, baie, fac o economie de 120 lei pe luna. Aproximativ 1500 lei pe an. Si pentru asta imi trebuie debransare. Hai ca sunteti obraznici.

Luian
26 august 2016
Debransarea

D-le Primar,chiar nu va sesizati de amenintarile continue ale directorului Popa?Este in subordinea dvs.Conditiile pt.debransare facute de RADET sunt facute pt.descurajarea de a te debransa .La adunarile ce le-ati avut cu reprezentantii asociatiilor,ati fost de acord ca RADET nu poate detine monopol si ve-ti interveni pt.simplificarea acestui proces de debransare ,pe care RADET nu o accepta,obligandu-ne sa facem debransari ilegale.Deci chiar nu putem evolua in tehnologie ?-trebuie sa ne supunem acestei institutii falimentare numite RADET ,fara ca dvs sa luati vreo masura .

zoro
26 august 2016
sa te lamurim, mincinosule ce esti !

In nesimtirea lui, dl Popa afirma ca iei amenda mare de 100 000 lei daca nu ai autorizat albdoilea foc si te bransezi cu centrala, incercand iar sa intimideze prin manipulare. Pai sa-l lamuresc, nu ti se instaleaza centrala, nu primesti gaz pt centrala si garantie pt ea daca nu ai al doilea foc autorizat, maestre. Deci fara autorizatie, oricum nu poti continua. Ce nu inteleg, e ce te freaka grija pe dunbeata de ce amenzi se aplica pt/de catre un furnizor de gaze cu care nu ai nici o treaba. Nu dumneata constati cele de mai sus, nu aplici eventuala amenda ca nu tine de tine, desi ti-ai dori in mod evident. Iar nu-mi este clar de ce trebuie aa existe subventia. Lasati pretul mic la gica calorie, asa cum e prun alte parti si subventionati cateva cazuri sociale lasand oamenilor demnitatea de a se descurca singuri. Cum spunea cineva inainte, cel mai mare asistat social esti dumneata, RADET. Fara pomeni si amenintari o sa fiti doar o amintire urata ! Pe cand scoateti tevile din casele oamenilor ca savle puneti la usi ? Cu ce drept stai cu o retea privata de utilitati, intr-o locuinta privata, daca nu ai autorizatie din partea mea ? Adica regulile se aplica discretionar, doar noi avem obligatii, Radet doar drepturi, subventii si prejudicii de recuperat ! Nu mai continui ca m-am enervat.

Eu
26 august 2016
Incredibil

Incredibil cata nesimtire si cata lipsa de respect fata de client. La noi orice este posibil....

da-ti-l afara
26 august 2016
nesimtire crasa

primarul sau consiliul local, nu vede aparitiile jalnice si patetice ale acestui nesimtit ce-si permite sa ameninte cetatenii acestui oras, cu rahatul lui de RADET, la care a participat din plin la falimentarea lui?

boc
26 august 2016
INCREDIBIL...CUM SUSȚINE ZIARUL cuget liber ACEST COLOS FALIMENTAR CARE SE NUMESTE radet

Nesimțire crasă..amenințări.... Puneti-va centrala pe gaze, fraților. Eu mi-am pus la apart de 3 camere. Economia facuta in prima iarna a fost 2500 lei. Am platit 100 milioane toata lucrare, centrala, instalatie, debransare, etc..Deci in 4 ani imi amortizez investitia. Anul asta e deja a 4 iarna cu centrala, deci de la anul intru pe profit. Nu va luați după minciunile directorului de la radet. Sa nu uităm ca si directorul de la radet s-a debransat de la...de la radet!!!

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde