De la vis, la realitate! Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți va deveni funcțională

2583

Articole de la același autor

Mămicile constănțene așteaptă de mult timp să aibă o secție modernă pentru nou-născuți, la fel cum există în alte județe ale țării. De data aceasta, visul lor este pe cale să se împlinească, pentru că proiectul renovării secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic de Urgență (SCJU) Constanța a intrat în etapa de dotare.

La acest moment, pe secție s-a dat comanda fermă pentru achiziționarea echipamentelor de ventilare și climatizare, cea mai importantă componentă pentru funcționarea noii unități. Acestea vor fi realizate după ultimele standarde tehnice prevăzute pentru funcționarea unei secții de Terapie Intensivă Nou-Născuți, urmând să fie montate la Constanța până la sfârșitul anului. În acest fel, noua unitate va deveni a doua din țară dotată cu astfel de echipamente, după Spitalul "Marie Curie" din București, construită printr-un proiect susținut de Fundația "Vodafone" România, în parteneriat cu Asociația "Inima Copiilor".

Precizăm că, în cadrul aceleiași etape a proiectului, a fost lansată și comanda pentru realizarea structurilor metalice, pe care vor fi montate echipamentele medicale, precum și cele pentru extinderea structurii exterioare, care va susține echipamentele de ventilație și climatizare. Referitor la partea de renovare, proiectul marchează încheierea lucrărilor de hidroizolare a terasei din zona centrală a spitalului, adiacentă secției, precum și igienizarea și amenajarea zonei de evacuare. Această zonă va fi folosită pentru accesul către spațiul de spălare și presterilizare a instrumentarului medical și va face parte integrantă din noua secție de terapie intensivă.

Donație de 50.000 de euro

Ca noutate, proiectul a reușit să atragă și alte finanțări. De data aceasta, Fundația pentru Copii "Ronald McDonald" a contribuit cu o donație de 50.000 de euro pentru lucrările de renovare și modernizare.

"Am intrat într-o etapă importantă a proiectului, în care vorbim deja despre pași făcuți într-un proces complex ce se va încheia odată cu montarea echipamentelor vitale pentru funcționarea unei secții de terapie intensivă nou-născuți. Fiecare moment marcat astfel este un motiv de bucurie pentru noi și încă un pas care ne aduce mai aproape de inaugurarea unei secții moderne, dotată după ultimele standarde medicale, în care micii pacienți vor fi îngrijiți potrivit celor mai noi norme în materie de terapie intensivă nou-născuți. Ne bucurăm că și alte organizații se alătură acum efortului făcut în parcurgerea acestui proces", a declarat Angela Galeța, directorul Fundației "Vodafone" România.

Dotări de ultimă oră

Ultimele lucrări din acest an includ schimbarea tâmplăriei și instalarea tubulaturii de HVAC și desfumare pe holul central, pentru a permite apoi montarea structurii metalice care va susține sistemul de distribuire a fluidelor medicale, tavanul secției și sistemul de cabluri electrice și date.

Reamintim că renovarea secției pentru copilași este realizată cu sprijinul Fundației "Vodafone" Romȃnia, care asigură coordonarea lucrărilor de construcții și de amenajare, precum și finanțarea de 1,1 milioane de euro, acordată în cadrul parteneriatului cu asociațiile "Dăruiește Aripi" și "Inima Copiilor". Potrivit directorului "Dăruiește Aripi", Alina Pătrăhău, se speră ca, în primăvara anului viitor, secția să devină funcțională. Până atunci, aceasta va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație.

Totodată, secția va fi dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0471 secunde