De ce nu se vor deschide din 15 iunie restaurantele din spațiile închise

685
De ce nu se vor deschide din 15 iunie restaurantele din spațiile închise - nelu05731800-1591813042.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre măsurile care se vor aplica în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie. Acesta a explicat de ce nu se vor deschide restaurantele din spațiile închise.


"De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic.


Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise".


În ceea ce privește deschiderea grădinițelor de stat, ministrul Tătaru a explicat că această decizie aparține doar autorităților locale, conform Digi24.


"Pe 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar, inclusiv pentru grădinițe. În acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă și atunci trebuie să dăm posibilitatea că pentru copiii mici să poată fi undeva ținuți și avut grijă de ei. Cele de stat, avem într-o comunitate una sau două grădinițe care puteau prelua copiii. Ține foarte mult de autoritățile locale acest lucru.


Putem deschide grădinițe, școală, after school-uri în condițiile în care se păstrează distanțarea socială. Ține foarte mult de autoritățile locale. Nu putem restricționa o grădiniță de stat să se deschidă în condițiile în care aplică aceleași cerințe și aceleași norme de funcționare că o grădiniță private".


Meciurile de fotbal se vor desfășura în continuare fără spectatori, a mai adăugat Nelu Tătaru.  


"Fotbal fără suporteri, s-a ales această variantă. După cum știți avem o lună de zile de când s-a ales varianta cantonamentului cu testări repetate atât în cazul staff-ului cât și al jucătorilor. A urmat o perioadă a antrenamentelor individuale, de grup, apoi colective. În această perioadă am văzut și meciuri amicale. Urmează sfârșitul campionatului, sunt acele meciuri oficiale, dar fără a avea spectatori. Bucuria unui gol și galeria nu poate păstra distanțarea socială. Noi am dat doar regulile de aplicare în această competiție".


La finalul lunii iunie s-ar putea organiza ceremonii religioase în interiorul bisericilor, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24. 


Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile, grădinițele și creșele private, precum și sălile de fitness și piscinele exterioare. Anunțul a fost făcut după ce șeful statului a discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1265 secunde