De ce mor delfinii din Marea Neagră

413
De ce mor delfinii din Marea Neagră - decemordelfinii-1432748156.jpg

Articole de la același autor

Specialiști din domeniul cercetării, biologi și profesori din toată țara s-au întâlnit, recent, la Constanța, cu echipa Mare Nostrum. Principalul scop al discuțiilor a fost identificarea cauzele naturale de mortalitate a delfinilor din zona noastră. 


"Deși numărul eșuărilor a scăzut la jumătate anul acesta comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (doar 7 față de 14), încă nu se știe exact cauza principală care determină mamiferele să-și piardă instinctul de conservare și, în final, viața. De asemenea, după montarea dispozitivelor electronice (ADD-uri) pe plasele pescărești, s-a constatat o reducere semnificativă a capturilor accidentale", a explicat Cecilia Pătrăhău, repre-zentantul Mare Nostrum.


Tot în cadrul Programului de moni-torizare și conservare a delfinilor din Marea Neagră, săptămâna trecută, 40 de persoane au participat la training-ul de instruire pentru voluntarii ce vor activa, în perioada următoare, în cadrul proiectului. "Acestea au aflat ce înseamnă voluntariatul la Mare Nostrum, cum se derulează activitățile în siguranță, conducerea preventivă a ambarcațiunii, activități interzise și, lucrul cel mai important, care sunt cele trei specii de cetacee din Marea Neagră, dar și protocolul de lucru în caz de eșuare, sau observarea în mediul lor natural", a mai spus Cecilia Pătrăhău.


ONG Mare Nostrum răspunde permanent la urgențe și încurajează populația, dar mai ales pescarii să informeze cu privire la capturi accidentale sau apariția grupurilor de delfini în zona litorală. "Dacă observați un delfin eșuat, contactați-ne la numărul de telefon 0763/255.731, iar, pe site-ul www.delfini.ro, găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți)", a completat reprezentantul Mare Nostrum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Social : Pui de delfin, eșuat la Costinești
Luni, 27 Aprilie 2015
Stire din Social : Delfin eșuat la Costinești
Pagina a fost generata in 0.7972 secunde