De ce ies nevăzătorii din Constanța în stradă

3084
De ce ies nevăzătorii din Constanța în stradă - nevazatori1-1316720708.jpg

Articole de la același autor

Persoanele nevăzătoare din Constanța au celebrat, ieri, 50 de ani de la înființarea Asociației Nevăzătorilor Filiala Constanța - Tulcea. Cu această ocazie, membrii asociației au pus în scenă două piese de teatru, "Costică, dormi?", a lui Mircea Vișan, și "Justiție", de I.L. Caragiale, dar și un mic spectacol muzical.
Momentul festiv a fost umbrit de nemulțumirile privind proiectul asistenței sociale, aflat în prezent în dezbatere publică. "Articolul 82 al acestei legi conține intenții discriminatorii la adresa persoanelor cu handicap și anume să se acorde indemnizația socială în funcție de venitul persoanei cu handicap și al familiei. Adică, dacă familia are bani, persoana nevăzătoare va primi mai puțini bani. Dar nevăzătorii au nevoie de aceste indemnizații, pentru a plăti un însoțitor. Dacă alte persoane cu handicap pot să coasă, să gătească sau să conducă o mașină, nevăzătorul nu poate face nimic din toate aceste lucruri. În aceste condiții, eliminarea indemni-zației pentru persoanele cu handicap reprezintă cea mai grea lovitură dată categoriei defavorizate", a atras atenția Petre Pop Șpan, președintele Asociației Nevăzătorilor Constanța.
Prin urmare, persoanele nevăzătoare din toată țara au hotărât să organizeze, joi, 29 septembrie, un miting în fața Parlamentului, prin care să atragă atenția asupra greutăților pe care le va aduce noua lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2247 secunde