De la 1 ianuarie 2009,

De alocații, ajutoare sociale și indemnizații se va ocupa o nouă instituție

1817

Articole de la același autor

Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Constanța (AJPS) este o nouă instituție care va funcționa, începând cu 1 ianuarie 2009.
AJPS Constanța, care a fost creată pentru a acoperi prestațiile sociale, va avea 21 de angajați.
Instituția se va ocupa de alocația de stat pentru copii, alocația familială complementară, alocația de susținere pentru familia monoparentală, alocația de plasament familial, indemnizația pentru creșterea copilului, stimulentul lunar, alocația pentru copiii nou-născuți, trusoul pentru nou născuți, sprijinul financiar la constituirea familiei. Agenția va prelua de la Direcția de Muncă Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF), care se va numi Direcția de Muncă și Incluziune Socială, dosarele privind venitul minim garantat, ajutorul de urgență în caz de calamități, incendii, accidente, ajutorul financiar pentru persoanele și familiile aflate în dificultate în urma stării de sănătate, ajutor în caz de deces, ajutor pentru încălzirea locuinței, ajutorul suplimentar pentru încălzirea locuinței, ajutor bănesc pentru achiziționarea de centrale termice individuale sau arzătoare automatizate, ajutor rambursabil pentru refugiați, ajutor pentru persoanele cu afecțiuni de sănătate deosebit de grave acordat pentru tratament medical și intervenții medicale în străinătate.
Dacă până acum DMSSF Constanța se ocupa de indemnizații, acum ele intră în atribuția AJPS: indemnizația lunară pentru adulții cu handicap grav și accentuat, bugetul personal complementar pentru adulții cu handicap vizual grav, alocația de plasament, alocația de stat pentru copiii cu handicap, alocația lunară de hrană, alocația de plasament, indemnizații pentru creșterea copilului cu handicap, indemnizație pentru persoanele persecutate din motive politice și persoanele deportate. De asemenea, noua agenție se va ocupa de indemnizațiile pentru veterani, invalizi, orfani și văduve de război, drepturile financiare pentru eroii martiri și urmașii lor, pentru răniții și luptătorii care au participat la Revoluția din decembrie 1989.
AJPS Constanța va crea un dosar de familie/gospodărie pentru fiecare familie în parte. "În felul acesta se vor putea evita frauda, plățile nedatorate sau multiple", a declarat Ana Dancea, directorul executiv adjunct interimar al noii agenții.
Sediul instituției nou create va fi pe strada Decebal, nr. 13, însă, până la sfârșitul anului, fluxul prestațiilor rămâne în sarcina DMSSF Constanța.
La nivelul județului Constanța sunt peste 200.000 de beneficiari de prestații sociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2374 secunde