Dăncilă: peste 200 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor pestei porcine

Miercuri, 05 Septembrie 2018
92
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că o sumă de peste 200 de milioane de lei este disponibilă în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluției pestei porcine africane, dar și pentru achiziția de dezinfectanți, kituri de laborator și alte materiale necesare ANSVSA.

"Am luat mai multe măsuri pentru a-i sprijini financiar pe toți cei care au avut de pierdut din cauza pestei porcine africane, cât și pentru combaterea răspândirii virusului", a declarat prim-ministrul, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefei Executivului, suplimentar față de sumele prevăzute în rectificarea bugetară pentru despăgubirea crescătorilor de porci, respectiv peste 160 de milioane de lei, Ministerul Finanțelor a transferat ANSVSA încă 40 de milioane de lei.

"Prin urmare, sunt disponibili peste 200 de milioane de lei, în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluției pestei porcine africane, dar și pentru achiziția de dezinfectanți, kituri de laborator și alte materiale necesare ANSVSA", a mai afirmat Dăncilă. 

Pagina a fost generata in 0.2112 secunde