Dan Barna: Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate alegerile parlamentare

138
Dan Barna: Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate alegerile parlamentare - danbarna5-1602100109.jpg
Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat miercuri seara că, dacă lucrurile rămân "într-o zonă controlabilă", alegerile parlamentare ar trebui organizate, dar dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va creşte, nu se va mai pune problema organizării alegerilor, potrivit agerpres.ro


"În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri în 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate acest alegeri", a spus Dan Barna, la TVR1.


El susţine că există un joc "de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament" şi că în loc ca atenţia să fie concentrată pe sănătate, "este o cafteală politică în desfăşurare", motiv pentru care este nevoie, cât mai rapid, de o majoritate în Parlament şi de a avea un Guvern prin care să poată fi luate eficient măsuri împotriva pandemiei.


Dan Barna a spus că, deocamdată, ne aflăm într-un vârf al numărului de cazuri şi dacă acesta va creşte "şi lucrurile se duc spre mai multe mii, deja nu se va mai putea pune problema de alegeri".


Copreşedintele USR PLUS consideră că miza o reprezintă capacitatea sistemului sanitar de a face faţă numărului de cazuri.


"Cât timp sistemul funcţionează şi reuşeşte să asigure paturi la ATI pentru cei care ajung în situaţia respectivă, cu afecţiune gravă, cât timp lucrurile acestea sunt în control, şi alegerile pot să aibă loc. Dar, în momentul în care ieşi dintr-un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă, evident", a spus Dan Barna.


Acesta a mai arătat că obiectivul USR PLUS este să aibă o prezenţă cât mai consistentă în Parlament, pentru că, având un grup parlamentar puternic, se poate discuta o coaliţie de guvernare cu PNL.


Barna a mai susţinut că USR PLUS va avea propunere de premier şi a arătat că partidul pe care îl reprezintă va face parte din următoarea guvernare.


"USR PLUS va fi în următoarea guvernare, dacă electoratul ne dă voturile pentru a fi acolo, pentru că e nevoie disperată de un aer proaspăt în politica din România şi USR PLUS îl va aduce", a afirmat copreşedintele alianţei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7278 secunde