Cursuri de zidar pentru șomeri

1495

Articole de la același autor

Criza economică a lăsat fără loc de muncă mii de șomeri, la sfâr-șitul lunii decembrie fiind înregistrați în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța (AJOFM) peste 8.000 de șomeri.
Pentru că valul de disponibilizări va crește, așa cum a apreciat Emilia Murineanu, directorul executiv al agenției, AJOFM Constanța recalifică șomerii și caută domenii care înghit multă forță de muncă.
Persoanele disponibilizate pot beneficia de programe de reconversie profesională gratuite o singură dată pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. "În prezent, avem cursuri de calificare pentru meseria de zidar, dar vom avea și pentru meserii ca zugrav, bucătar-ospătar, lucrător în comerț și unde vor exista cerințe", a declarat Emilia Murineanu. Transportul pe durata cursurilor este gratuit.
Dacă nu se înscriu la cursuri de recalificare, persoanele disponibilizate pot beneficia de șomaj, plus prime de încadrare în anumite situații.
Cei care în perioada în care beneficiază de indemnizația de șomaj se angajează într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul stabil beneficiază de o primă de încadrare neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu nivelul a două salarii minime brute pe țară în vigoare la data aplicării. Dacă își schimbă și domiciliul, primesc o primă de instalare egală cu nivelul a șapte salarii minime brute pe țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8616 secunde