Cum va sărbători Constanța Centenarul Marii Uniri

794
Cum va sărbători Constanța Centenarul Marii Uniri - restrictiidecirculatie-1543162995.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care rămân în oraș în minivacanța de 1 Decembrie sunt așteptați să sărbătorească Ziua Națională a României împreună cu autoritățile locale.

Primăria municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Comandamentul Flotei, ne invită pe toți să participăm la manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și să ne încălzim cu o porție aburindă de fasole cu cârnați.

Pe 1 Decembrie, evenimentele dedicate Zilei Naționale a României vor începe, ca în fiecare an, la ora 9.00, cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central. Apoi, începând cu ora 11.00, este pregătită o paradă a forțelor armate. Defilarea cu tehnică specializată și plutoane de militari va avea loc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Monumentului Eroilor Independenței din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor. De la ora 12.00, participanții vor avea ocazia să admire o expoziție de tehnică militară și armament. De asemenea, la aceeași oră, va avea loc prezentarea noilor autobuze ale municipiului Constanța. Participanții la eveniment vor primi din partea autorităților locale 5.000 de stegulețe tricolore.

În tot acest timp, în corturile special amenajate din cinci zone ale orașului, constănțenii vor putea savura o porție de iahnie de fasole cu cârnați, autentic românească. Între orele 11.00 și 16.00, în Parcul Tomis II, Piațeta Badea Cârțan – Clubul Pensionarilor, zona CET – Clubul Pensionarilor, Parcul de la Gară și Piațeta Far, Primăria municipiului Constanța, prin Serviciul Public de Asistență Socială, va împărți sute de porții de fasole. Buna dispoziție va fi asigurată cu muzică populară și artiști îndrăgiți.

Restricții de circulație,

astăzi și pe 1 Decembrie,

în Constanța

Pentru ca evenimentele dedicate Zilei Naționale a României să se desfășoare în condiții optime, organizatorii au instituit mai multe măsuri care privesc siguranța și ordinea publică.

Astăzi, și vineri, 30 noiembrie, începând cu ora 16.00, vor fi interzise oprirea și staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale.

Vineri, 30 noiembrie, măsurile de siguranță vor viza și parcările situate pe strada I.L. Caragiale, în dreptul Casei de Cultură, parcarea care aparține Casei de Cultură a Sindicatelor și parcarea de pe aleea Daliei.

Marți, 27 noiembrie, când va avea loc repetiția generală, și sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 9.00, traficul rutier va fi restricționat total pentru toate categoriile de autovehicule, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul I.C. Brătianu și bulevardul Tomis.

Excepție fac mijloacele de transport în comun aparținând Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța, care vor circula după un orar prestabilit.

Astfel, între orele 9.00 și 11.00, autobuzele vor circula pe banda a treia a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis. Între orele 11.00 și 12.00, circulația va fi oprită complet, iar, între orele 12.00 și 14.00, mijloacele de transport în comun vor circula pe banda a treia a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5104 secunde