Cum va fi vremea astăzi. Zonele în care sunt anunțate vijelii și ploi

780
Cum va fi vremea astăzi. Zonele în care sunt anunțate vijelii și ploi - vremea2-1588316383.jpg

Articole de la același autor

Vremea rămâne caldă și astăzi, însă după prânz se întorc aversele și vor uda mai ales vestul, centrul, nordul țării și zonele de deal și munte.


Maximele pleacă de la 17 grade în depresiuni și ating 26-27 de grade prin sud și sud-est.


În Dobrogea și Bărăgan, găsim atmosfera schimbătoare, temperaturi ridicate și ploi zgomotoase, la apropierea serii. Maximele ajung la 27 de grade în zona Bărăganului, dar pe litoral vor fi cel mult 20 de grade.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o zi caldă pentru începutul lunii Mai, cu 24-25 de grade pe la amiază. Dimineata aduce soare și vreme bună, însă mai târziu încep să apară norii și vin averse, cu fenomene electrice și vânt intens.


Și în nordul Moldovei și în Bucovina, instabilitatea crește după prânz, când se așteaptă mai multe reprize de ploaie. Vor fi și tunete, fulgere, căderi de grindină și se pot produce vijelii. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 23...24 de grade.


În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, mai prindem câteva ore cu soare, apoi atmosfera devine instabilă și apar ploi zgomotoase, destul de consistente. Maximele ating și depășesc 20 de grade, iar ploile continuă și pe timpul nopții.


Și în ținuturile vestice o să plouă, mai ales după-amiaza și seară. Vorbim TOT despre averse, cu grindină și răbufniri de vânt. Se face un pic mai răcoare decât ieri: maximele se opresc pe la 20 de grade.


În Transilvania găsim vreme instabilă, înnorări și ploi frecvente, ce pot lăsa cantități însemnate de apă. Vor fi de la 17 grade în depresiuni, până la 22 de grade în vestul provinciei.


În schimb, în Oltenia avem vreme ceva mai bună. Ploile apar către seară, pe zone restrânse, iar temperaturile ajung la valori plăcute, 23...24 de grade.


Vin ceva ploi și în ținuturile sudice, în special în zona deluroasă de aici. În Lunca Dunării va fi foarte cald pentru această perioadă și se vor atinge 27 de grade.


În București avem tot atmosfera de vară și în jur de 26 de grade pe la amiază. Norii apar în treacăt, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse, iar noaptea ne-aduce vreme bună și o minimă de 11...12 grade.


Vremea rămâne caldă și în zonele montane. Dimineața va fi însorită, dar mai târziu crește instabilitatea și se întorc aversele. Vor fi și tunete, fulgere, căderi de grindină și vijelii. Se pot strânge cantități însemnate de apă, și asta în intervale scurte de timp.


Ziua de 1 Mai aduce vreme cam instabilă și la malul mării. O să plouă în mai multe reprize, dar zărim și soarele din când în când. Maximele NU depășesc 20 grade, iar apa mării va fi rece și va avea DOAR 12...13 grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7863 secunde