Cum va fi vremea astăzi la Constanța și în țară

241
Cum va fi vremea astăzi la Constanța și în țară - vreme-1587796070.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă avem vreme neobișnuit de caldă, dar atmosferă va fi una destul de agitată. Vântul poate atinge viteze de 50 Km/h în sud și de 85 Km/h în jumătatea nordică a țării.


După prânz apar și câteva averse prin centru și nord, iar la noapte, în zonele montane vine lapovița.


În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi frumoasă și mai caldă decât ieri. NU prea zărim norii, dar se pornește vântul, iar pe litoral va atinge viteze de 85 Km/h. Și tot la malul mării va fi mai răcoare, se vor înregistra cel mult 17 grade, în timp ce prin Bărăgan maximele ajung la 25...26 de grade.


Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei vreme continua să se încălzească și se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. Norii apar sporadic, iar vântul atinge viteze de 50...55 km/h. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, găsim vreme instabilă, cel puțin în a doua parte a zilei, când vor fi averse locale, cu descărcări electrice. Se încălzește și aici, vântul prinde putere mai pe seara, iar noaptea va fi una destul de agitată.


Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, vântul devine tot mai insistent, iar după prânz se-aduna norii și vor aduce câteva reprize de averse.Temperaturile se mențin la valorile de ieri: pe la amiază vor fi în jur de 21 de grade.


În vestul țării așteptăm vreme mai bună, deși vântul are răbufniri și aici. Se mai încălzește față de ziua trecută; ploile apar destul de rar, iar noaptea va fi mai rece decât ultima. În Transilvania, temperaturile cresc cu două, trei grade, însă vântul sufla cu putere, iar după prânz sosesc și aversele. Se pot produce vijelii, iar în zona montană vor fi rafale de peste 100 KM/h.


Și în Oltenia se face mai cald și se întețește vântul. Vom avea atmosferă însorită și în jur de 24...25 grade pe la amiază. La fel va fi și în ținuturile sudice: soare, vreme caldă și un vânt destul de activ. Temperaturile urcă spre 25...26 de grade.


Duminică se răcește în jumătatea nordică, unde se ating cu greu valori de 18...19 grade, dar prin sud va fi în continuare CALD. Ceva nori de ploaie apar la munte și în nord-est, vântul va sufla cu putere în ținuturile estice, iar nivelul presiunii atmosferică crește, însă rămâne sub normal.


Luni se mai încălzește, avem vreme agreabilă, cu înnorări trecătoare în Dobrogea și prin zonă de munte. În noaptea următoare reapare bruma în depresiuni.


Marți se face și mai cald, dimineață va fi una chiar plăcută, dar după prânz cresc șansele de ploaie în vest, centru și la munte. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării, iar temperaturile maxime ating și 25 de grade.


Sursa: Pro TV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7056 secunde