Cum și de ce să se utilizeze lampa UV pentru dezinfectarea biroului?

240
Cum și de ce să se utilizeze lampa UV pentru dezinfectarea biroului? - birou-1630669595.jpg

Articole recomandate

Biroul este locul în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, uneori chiar mai mult timp decât în propria casă. În plus, adesea biroul este situat într-o clădire dedicată, astfel că numărul persoanelor cu care se poate intra în contact este destul de mare, iar probabilitatea de a contacta un virus este cu atât mai mare.

De aceea, orice măsură de a proteja angajații împotriva acestor riscuri va avea un efect benefic asupra productivităţii acestora și, implicit, asupra întregii activități a companiei. Prin urmare, utilizarea unei lămpi UV pentru dezinfectare poate fi cea mai eficientă soluție.

Unul dintre cei mai importanți producători de astfel de dispozitive este BIOCOMP. Utilizând lumina ultravioletă UV-C, aceste lămpi pot distruge atât microorganismele din aer, cât și pe cele de pe suprafeţe.

De ce să utilizezi lămpile UV pentru dezinfectare?

În primul rând, locul în care un număr mare de oameni petrec mai mult timp împreună este un mediu propice de transmitere a oricăror bacterii sau virusuri. De aceea, este important să se ia toate măsurile necesare pentru a se evita acest lucru.

Există, într-adevăr, o mulțime de metode de dezinfectare, majoritatea dintre acestea presupunând însă utilizarea unor substanţe care pot avea un efect neplăcut și de durată asupra oamenilor. Prin urmare, utilizarea unei lampi UV de dezinfecţie este cea mai bună variantă în această situație.

De ce? În primul rând pentru că este o metodă sigură de dezinfecţie. De asemenea, lămpile UV au un efect rapid, începând să elimine micro-organismele încă din primele secunde de utilizare.

În plus, calitatea aerului din încăpere este mult îmbunătățită, iar simptomele alergice, cum ar fi iritaţii ale ochilor, dureri de cap, oboseala, precum și astmul pot fi prevenite sau ameliorate.

Cum funcționează lămpile bactericide UV?

Principiul de funcționare al lămpilor UV constă în emiterea unor radiații UV care au rolul de a distruge ADN-ul celular al microorganismelor, după ce trece de membrana celulară și circulă prin întreaga celulă. Astfel ca aceste dispozitive biocide distrug materialul celular fără a produce vreo reacție chimică, transformând aceste microorganisme dăunătoare pentru om în unele inofensive.

Prin urmare, aceste radiații nu modifică în niciun fel particulele sau substanțele chimice, organice sau anorganice, din mediu, fiind astfel o soluție de dezinfecţie care nu prezintă niciun risc pentru oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 Septembrie 2021
Stire din Social : Fără apă rece. Ce zone sunt afectate
Joi, 02 Septembrie 2021
Stire din Social : Turism ecumenic în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.6894 secunde