Cum se va folosi în România Molnupiravir, pastila anti-Covid eficientă împotriva variantei Omicron

388
Cum se va folosi în România Molnupiravir, pastila anti-Covid eficientă împotriva variantei Omicron - img-1643436923.jpg
Primele pastile de Molnupiravir, medicamentul antiviral administrat pacienţilor infectați cu Covid-19 și care prezintă un risc crescut de a face o formă gravă de boală, vor ajunge în țară săptămâna viitoare. România a anunțat deja cum se va administra tratamentul cu Molnupiravir, care s-a dovedit eficient inclusiv împotriva variantei Omicron, scrie observatornews.ro


Molnupiravir este un antiviral care trebuie administrat rapid după apariţia primelor simptomelor şi luat timp de cinci zile pentru a preveni replicarea virusului. Începând de marţi, medicii din spitalele din România vor putea prescrie pastila anti-Covid.


Pastila Molnupiravir, cunoscut și sub numele de Lagevrio, este sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele cu COVID-19 cu forme ușoare până la moderate, care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli severe, a anunțat într-un comunicat Agenția britanică de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate.


Medicii specialişti din cadrul Comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii au realizat o informare despre modul de utilizare a medicamentelor antivirale în România.


"Antiviralele orale sunt molecule mici care blochează activitatea şi replicarea virusului. Ele trebuie administrate cât mai repede posibil după infectare, înainte ca virusul să cauzeze leziuni ale ţesuturilor şi organelor. Aceste medicamente se administrează oral de-a lungul a câtorva zile, ceea ce înseamnă că sunt uşor de administrat. Antiviralele administrate pe cale orală sunt eficiente la toate variantele virale ale COVID-19. Pacienţii trebuie să discute cu medicul dacă sunt eligibili pentru tratamentul antiviral oral. Doar în urma deciziei acestuia se pot administra antivirale orale. Tratamentul trebuie iniţiat cât mai repede posibil după diagnosticul de COVID-19 şi nu mai târziu de 5-7 zile de la debutul simptomelor", se arată în informare, mai scrie observatornews.ro


Molnupiravir (Lagrevio) este aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală şi deces, susţin specialiştii MS.
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde