Cum se va acorda indemnizația de creștere a copilului

533
Cum se va acorda indemnizația  de creștere  a copilului - cumsevaacorda-1432051168.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile române intenționează să revizuiască politicile în ceea ce privește creșterea natalității, iar una dintre măsurile pe care Ministerul Muncii le ia în calcul este aceea de eliminare a nivelului maxim până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului, a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Revizuim tot ceea ce înseamnă politici în vederea creșterii natalității și în contextul demografic. Una dintre măsurile pe care o țintim este aceea de a elimina nivelul maxim până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului. La această măsură venim în completare și cu o altă propunere, aceea ca, pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizația să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni, și nu 85%, pentru că nașterea nu poate fi asimilată cu concediul medical; de aceea, nu vrem să penalizăm în această perioadă de 18 săptămâni în niciun fel mama. Toate calculele le facem ținând cont de contextul bugetar care ne va permite", a subliniat Rovana Plumb.

În prezent, părinții care intră în concediu de creștere a copilului primesc o indemnizație în cuantum de 85% din media veniturilor nete, dar nu mai mult de 3.400 lei, dacă aleg concediu de un an, și 1.200 lei, dacă aleg să stea acasă cu copilul doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4254 secunde