Cum se poate calcula vechimea în muncă

1448
1
Cum se poate calcula vechimea  în muncă - cumsepoatecalcula-1452191354.jpg

Articole de la același autor

Pentru majoritatea românilor, pensionarea nu mai reprezintă un moment de confort, având în vedere că sumele primite în cuantumul pensiei sunt destul de mici. Pentru a afla care este stadiul contribuției fiecăruia dintre noi, ne putem adresa, printr-o cerere scrisă, Casei Județene de Pensii Constanța. Aflăm astfel câte puncte de pensie am acumulat până în prezent și putem să estimăm ce pensie vom avea când vom ieși din câmpul muncii.

"Persoanele care nu mai lucrează și mai au puțin până la limita de vârstă pentru pensionare pot veni la Casa de Pensii să vadă ce stagiu de cotizare au acumulat. Însă cele care sunt încă în câmpul muncii și vor să-și afle stagiul de cotizare trebuie să meargă să-și calculeze vechimea la fiecare angajator în parte. Angajatorul are obligația de a ține evidența vechimii fiecărui salariat. Tot angajatorii sunt cei care trebuie să întocmească dosarul de pensionare al unui salariat și să-l înmâneze titularului pentru a se prezenta la Casa de Pensii", spun reprezentanții instituției. 

Comentează știrea

Nemo
8 ianuarie 2016
Sperante desarte

Daca ai lucrat in diverse localitati si firmele la care ai lucrat s-au desfiintat intre timp,ai ocazia sa mori pe bune pana sa-ti aduni actele pentru o pensie de cacat,cu tot sistemul informatizat inutil operat de incompetentii care cica ar exista. Sfatul sincer este ,pentru cei in putere,sa emigrati si sa va traiti o viata normal,nu va faceti sperante degeaba si nu chinuiti copiii,dati-le macar lor o sansa la viata demna ! De la Burebista incoace,aici a domnit obtuzitatea,tradarea,haosul si sperante naruite degeaba.

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Decembrie 2015
Stire din Social : Pensiile vor crește cu 5% în 2016
Luni, 28 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Pensii speciale pentru profesori
Pagina a fost generata in 0.7383 secunde