Cum se calculează punctajul mediu anual realizat de angajați

205
Cum se calculează punctajul mediu anual realizat de angajați - calcule-1638904455.jpg

Articole de la același autor

Se apropie vârsta de pensionare și nu știți care sunt elementele utilizate la calculul viitorului venit? Persoanele interesate pot solicita caselor teritoriale de pensii, prin e-mail, transmiterea buletinului de calcul și a anexelor care conțin informațiile cu privire la stabilirea dreptului de pensie (date privitoare la activitatea în muncă). În ceea ce privește cuantumul pensiei, acesta se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

La rândul său, punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărțirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului, la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Potrivit reprezentanților Casei Naționale de Pensii Publice, numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărțirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv. Precicăm că punctajul lunar se calculează prin raportarea câștigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale. Aceste socoteli se fac raportat la câștigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Național de Statistică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Decembrie 2021
Stire din Economie : Produsul intern brut sfidează pandemia
Vineri, 26 Noiembrie 2021
Stire din Economie : Câți cercetători are România?
Pagina a fost generata in 0.4925 secunde