Cum se anunță iarna la Constanța. "Ne așteaptă viscole"

8980
2
Cum se anunță iarna la Constanța.

Articole de la același autor

Oficial, suntem deja în a doua lună de toamnă și încă ne mai bucurăm de soare și temperaturi plăcute. Sezonul rece pândește însă la colț, căci, începând de joi, 8 octombrie, se instalează norii, frigul și vin ploile.

Vestea bună este că răcirea este de scurtă durată și că, atât în octombrie, cât și în noiembrie și decembrie, va fi mai cald decât normal.

"În toate cele trei luni, până la finele anului, vor fi temperaturile peste mediile multianuale. În octombrie, vom avea o medie de 16 grade, față de 11 - 14 în mod normal, în noiembrie vor fi mai mult de 5 - 8 grade Celsius, iar în decembrie peste 0 - 3 grade Celsius. De altfel, și luna septembrie a fost foarte călduroasă. Au fost temperaturi ridicate, dar nu a fost totuși cel mai călduros septembrie de până acum. De exemplu, în anul 1987, s-au înregistrat, în luna septembrie, 34 de grade Celsius. Cu toate acestea, ținând cont că și ultimele trei luni ale anului sunt mai călduroase decât normal și vin după opt luni de căldură, în care temperaturile au fost peste norme, se poate spune că 2015 a fost cel mai călduros an la nivel global din istoria măsurătorilor meteorologice", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marius Coțofan, directorul executiv al Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, .

Este nevoie mare de ploi

Potrivit acestuia, în luna octombrie este posibil să plouă ceva mai mult, dar ceea ce nu este deloc rău, având în vedere că agricultura încă mai suferă de secetă.

"Precipitațiile, în octombrie, vor fi puțin excedentare, însă încă este destul de puțin pentru rezerva de apă care este în Dobrogea. Sunt zone în care nu se poate ara și însămânța din cauza secetei. Ploile acestea sunt foarte puține la deficitul care este. Ar fi nevoie de aproximativ 100 de litri de precipitații împărțite uniform, cu ploi continue și liniștite. Deocamdată, însă, nu va fi așa", a mai spus directorul Centrului de Meteorologie.

"Nu putem spune dacă va fi cod roșu de ninsori"

Din noiembrie, încolo, deja începem să ne facem griji de geruri și ninsori. Deocamdată, iarna se anunță normală din punct de vedere al precipitațiilor. Decembrie va fi cu temperaturi pozitive și ninsori slabe. Chiar și așa, însă, nu este exclus să avem parte și de câteva zile de furtuni.

"Este prematur să spunem cu trei luni înainte cum va fi vremea la iarnă. Totuși, așa cum a fost și acum doi ani și chiar și anul trecut, vom avea două, trei viscole. Mai mult ca sigur, vor fi astfel de reprize, dar de scurtă durată. Nu putem să spunem de pe acum dacă va fi sau nu cod roșu de ninsori, dar vântul cu siguranță își va face simțită prezența, pentru că el este specific acestei zone", a mai spus Marius Coțofan.

Comentează știrea

Florin
6 octombrie 2015
Nou si sigur!

Oportunitate extra lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condi?ii: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

rodica
23 noiembrie 2015
oferta job

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end,  la Constanța
Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end, la Constanța
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.334 secunde