Cum să alegi o multifuncțională pentru sediul tău

204
Imprimanta multifuncțională este un ansamblu format dintr-o imprimantă, scanner și copiator. Multifuncționalele moderne se bazează în general pe tehnologie laser, dar și cele cu jet de cerneală sunt răspândite.

Cea mai buna imprimantă multifuncțională trebuie să furnizeze o calitate constanta a tuturor funcțiilor înglobate, avand un cost de exploatare scazut.

Unele modele ofera functii si accesorii care pot spori productivitatea si eficienta lucrului intr-un birou, cum ar fi alimentaorul automat de documente, duplexul automat sau un finisher suplimentar care permite sortarea si capsarea lucrarilor printate.

Specificațiile de bază ale unei imprimante multifuncționale

Atunci când căutați o multifuncțională pentru birou, e bine să luați în calcul câteva specificații de bază, astfel încât multifuncționala aleasă să vă eficientizeze atat productivitatea cat si costurile cu printul în firmă.

Viteza de imprimare este una dintre cele mai importante specificații de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un echipament de printare. Viteza de tipărire este adesea listată în foile tehnice, ca "ppm" pentru pagini pe minut.

Cu cat echipamentul este mai rapid , cu atat imprimarea lucrarilor tale va dura mai putin. O viteza de imprimare mai mare te va ajuta sa eficientizezi timpul de lucru al angajatilor tai.

Câteva echipamente multifunctionale cu o viteza mare de imprimare puteti vizualiza aici.

Formatul echipamentului: acesta poate fi A4, A3, SRA3. Pentru o multifuncțională, de preferat este un format minim A3, pentru că iti permite sa printezi o mare varietate de formate de hartie, facand fata necesitatilor dintr-un birou modern.

Durata de viață a cartușului. Durata de viață a unui cartuș color poate fi diferită de cea a unuia alb-negru în cazul aceleiași multifuncționale. Chiar daca durata de viață a cartușului depinde de modul de folosire a imprimantei multifuncționale, la echipamentele de gama medie ale producatorului Konica Minolta, pentru o activitate de birou normală, există o durata de viață medie a cartușelor de toner de aproximativ 25 000 de copii sau printuri.

O astfel de durata de viata face ca flaconul de toner sa fie inlocuit in medie o data la cateva luni, astfel ca timpul de nefunctionare datorat inlocuirii consumabilelor sa fie minim.

Alimentator de documente si duplex automat

Copierea si tiparirea automata pe ambele fete te va ajuta sa economisesti hartie. Unele imprimante iti permit intoarcerea paginii manual. Alimentatorul de documente si Duplex-ul automat te va costa in plus la achizitionarea imprimantei, dar avantajele sale legate de confort si costuri se amortizeaza destul de repede in timp.

Am cerut părerea unui expert în materie de imprimante multifuncționale din cadrul NS Copiers, unul din dealerii de top Konica Minolta, si am aflat  că sunt foarte multe criterii de care o companie trebuie să țină cont atunci când își achiziționează o imprimantă multifuncțională, și, mai ales atunci când volumele de copiere sunt mari. Alegerea înțeleaptă a acestor criterii poate reduce semnificativ costurile de print, sau costurile cu solutiile de securitate si management a documentelor firmei.

"Din acest motiv, e recomandat să apelați la specialiști la achiziționarea echipamentelor, cât și pe perioada de funcționare a acestora. Pentru a veni în întâmpinarea firmelor ale căror nevoi de eficientizare a costurilor de print de copiere, sunt din ce în ce mai mari, am dezvoltat un catalog online de echipamente multifuncționale. Pe ecopy.ro puteți afla informații, primiți suport, expertiză si solutii complete".

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5666 secunde