Cum puteţi depune cererile pentru tichetele Respect 2021

1664
Cum puteţi depune cererile pentru tichetele Respect 2021 - cumputetidepune-1605813020.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii care se încadrează în condiţiile pentru a beneficia de tichete pentru alimente în cadrul programului Respect pot trimite cererile completate şi cu ajutorul telefonului mobil smart.

Începând de astăzi, Direcția Generală de Asistență Socială pune la dispoziţia beneficiarilor un număr de telefon pentru aplicaţia WhatsApp, unde pot trimite cererile şi documentele pentru înscrierea în program, pentru anul 2021. Este vorba despre numărul de telefon 0799/400.360. Aici puteţi obține și informații legate de înscrierile în program, de luni până joi, între orele 8.00 și 16.00, iar vineri între 8.00 și 14.00.

„Această decizie a fost luată având în vedere situația generată de creșterea alarmantă a numărului de cazuri al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul municipiului Constanța și de faptul că a fost suspendată depunerea cererilor în programul Respect la cluburile pentru pensionari. Cererile pentru înscrierea în program pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro și se pot depune și online pe adresa instituției - [email protected]”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Pot beneficia de tichete Respect persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei, persoane fără niciun venit care împlinesc în 2021 cel puțin vârsta de 60 de ani, persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane care beneficiază de venit minim garantat şi persoane care primesc alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.

Înscrierea în program se face în baza cererii tip, copiei de buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea „conform cu originalul” şi a documentelor prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Informații suplimentare puteţi obţine de la Direcţia Generală de Asistență Socială, Direcția Sprijin Comunitar şi Serviciul Sprijin Comunitar și Evenimente Sociale, la numerele de telefon 0341/448.530 şi 0341/180.107.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde