Cum pot lucra constănțenii în Germania în vacanța de vară

359
Cum pot lucra constănțenii în Germania în vacanța de vară - cumpotilucraingermania-1386180673.jpg

Articole de la același autor

Studenții constănțeni care intenționează să plece să muncească în străinătate pe timpul vacanței de vară au șansa de a-și găsi un job încă de pe acum.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă selectează studenți și masteranzi care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară, adică minimum două luni. Se pot înscrie tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, studenți sau masteranzi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi, colegiu tehnic sau colegiu și cu cunoștințe bune și foarte bune de limba germană (cu cel puțin trei ani de studiu).

Dosarul de aplicație trebuie să cuprindă o copie de pe actul de identitate, cu o valabilitate de minimum șase luni, opțional, o copile de pe pașaport, cu o valabilitate de minimum șase luni, o fișă de solicitare - Bewerburg 2014, completată în două exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat se regăsește pe site-ul AMOFM București, www.bucuresti.anofm.ro, rubrica "Actualizări în site", o adeverință de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate), adeverință de la facultate - Immatrikulationsbescheiningung (formularul tipizat precum și instrucțiunile de completare sunt postate pe site-ul AMOFM București, www.bucuresti.anofm.ro, secțiunea "Actualizări în site"), dovada acreditării, în cazul unei facultăți particulare, o copie a foii matricole, cu excepția studenților din anul întâi de studiu, recomandare de la unul din profesorii de la facultate, trei poze tip pașaport, copie carnet de conducere (dacă este cazul).

Depunerea dosarelor și susținerea testului de limba germană va avea loc în perioada 6 ianuarie - 14 februarie 2014, în intervalul luni - joi, între orele 9,00 - 15,00, și vinerea, între orele 9,00 și 12,30, la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București, strada Spătaru Preda nr. 12, corp clădire A, parter, sector 5.

De asemenea, persoanele interesate sunt așteptate, pentru informații, și la sediul AJOFM Constanța, pe strada Lacului nr. 14, Compartimentul Eures, situat la mezanin, persoana de contact fiind consilierul Eures - Elena Pană, tel. 0241/481.553. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Ce este interviul colectiv
Pagina a fost generata in 0.5929 secunde