Cum îți poți cumpăra a doua locuință prin Prima Casă

1198
3
Cum îți poți cumpăra a doua locuință prin Prima Casă - fondprimacasa-1454601441.jpg

Articole de la același autor

r Ministerul Finanțelor Publice a modificat programul, iar beneficiarii au dreptul să achiziționeze și locuințe ANL

Constănțenii care și-au cumpărat o locuință prin programul guvernamental Prima Casă pot aplica și pentru a doua locuință, beneficiind de aceleași condiții relaxate de finanțare.

Ministerul Finanțelor Publice a modificat din nou Prima Casă, schimbările vizând atât drepturile și obligațiile beneficiarilor, cât și executarea garanției oferită de stat. În plus, noile prevederi legislative dau posibilitatea achiziționării de locuințe construite finalizate sau nefinalizate prin programele derulate de ANL.

Astfel, cumpărătorul care achiziționează o locuință ANL prin Prima Casă nu poate înstrăina locuința în primii cinci ani de la data dobândirii. În schimb, pot fi preluate finanțarea garantată și dreptul de proprietate asupra locuinței de către alt beneficiar. În cazul rambursării anticipate a finanțării înainte de expirarea termenului de cinci ani, interdicțiile și sarcinile prevăzute de lege se radiază din oficiu, iar beneficiarul poate înstrăina locuința achiziționată prin Prima Casă.

Dacă, însă, o persoană dorește să își cumpere o altă locuință prin Prima Casă, conform noilor prevederi legale, poate face acest lucru numai dacă achită integral prima locuință. Altfel spus, criteriul de eligibilitate se consideră îndeplinit chiar dacă la data solicitării celui de-al doilea credit beneficiarul a lichidat primul credit acordat în cadrul programului, dar deține în continuare în proprietate lo-cuința achiziționată sau construită în program. Beneficiarul se obligă, ulterior, să nu înstrăineze locuința în primii cinci ani de la data dobândirii. Acest lucru va fi posibil numai dacă va rambursa anticipat finanțarea înainte de expirarea termenului de cinci ani. Aceleași reguli se aplică și pentru cei care vor să-și construiască o nouă locuință în cadrul programului.

Banca poate executa garanția de la stat

Modificările recente fac referire și la modul în care poate fi executată de către finanțator, adică de către instituția ban-cară care a oferit creditul, garanția susținută de stat. Astfel, finanțatorul este îndreptățit la executarea garanției numai dacă a transmis Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii cererea de plată în cadrul perioadei de valabilitate a garanției, ulterior trecerii la restanță a întregii finanțări garantate, după înregistrarea de către beneficiar a cel puțin 60 de zile calendaristice de restanță la plata principalului. Cererea de plată va fi însoțită de un set de documente justificative, alături de declarația pe proprie răspundere a beneficiarului.

Comentează știrea

sibnet
5 februarie 2016
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a va integra intr-un proiect absolut minunat.

Cristi
5 februarie 2016
E simplu !

Intri in haitele lui Dragomir , Manea , Hasotti , Lupu , Mazare , Darie , Moldoveanu , Fagadau , Stan , Palaz , Nicusor si ale altor hiene mioritice si iti cumperi unspce palate ! Ca ideea de casa , oricum s-a devalorizat ...

Cristi
5 februarie 2016
E simplu !

Intri in haitele lui Dragomir , Manea , Hasotti , Lupu , Mazare , Darie , Moldoveanu , Fagadau , Stan , Palaz , Nicusor si ale altor hiene mioritice si iti cumperi unspce palate ! Ca ideea de casa , oricum s-a devalorizat ...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Decembrie 2015
Stire din Economie : Renunțăm la "Prima Casă"?
Pagina a fost generata in 0.5821 secunde