"70% reducere la toate produsele"

Cum își înșeală magazinele din Constanța clienții cu reduceri de preț fictive

1051
2
Cum își înșeală magazinele  din Constanța clienții  cu reduceri  de preț fictive - reduceri-1443633654.jpg

Articole de la același autor

Deși în ultima perioadă s-au intensificat foarte mult controalele, comercianții încă mai folosesc tactici de păcălire a clienților, cu reduceri false.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a verificat, zilele trecute, modul în care respectă prevederile legale comercianții la reduceri, soldări, lichidări.

În total, au fost verificați 22 de operatori economici. La aproape trei sferturi din aceștia au fost depistate abateri de la prevederile legale. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 39.500 de lei.

În urma verificărilor s-a constatat că unii operatori economici, care desfășurau un exercițiu comercial de vânzare de soldare, nu specificau prin anunțul publicitar sortimentul de mărfuri supus soldării.

De asemenea, o parte din operatorii economici verificați practica reducere de preț, iar prețul nou era afișat, iar prețul vechi era pe verso și nu era barat. Trei operatori economici raportau reducerea de preț la prețul de achiziție și nu la prețul de referință, creându-se astfel impresia că procentul de reducere este foarte mare, iar, în realitate, acest procent este mult mai mic.

Comisarii OPC au mai constatat neafișarea la loc vizibil și fără echivoc a prețului de comercializare a produselor și vânzarea de produse cosmetice cu preț redus fără nicio informație privind tipul reducerilor și perioada de timp în care se desfășoară.

"Sfătuiesc consumatorii să verifice dacă oferta de reduceri de preț mai este valabilă la momentul respectiv și dacă reducerea de prețuri este cea reală, dacă prețul afișat este cel facturat, adică cel de pe bon fiscal", a declarat Radu Cornel, comisarul șef adjunct delegat al CJPC Constanța. 

Comentează știrea

garcea
1 octombrie 2015
Hapsanii

Trebuiau amendati cu cel putin 100.000 lei noi de fiecare firmă , si mai sunt si ăia care scăzut tva-ul doar pe bon iar preturile sunt la fel ca înainte să scadă tva-ul dacă nu chiar mai mari

Da,buna observatie Pintea
1 octombrie 2015
Imi statea pe limba

Pretul apei potabile(plus canalizare) la Constanta este foarte mare.Am propus odata sa ne dea bere la robinet si lapte de bivolita la dus ca ar fi mai avantajos la pret.In plus,apa are foarte mult calciu.Calciul se depune peste tot parca ar fi var lavabil.O baterie nu rezista mai mult de un an.Mi se pare ca aud voci,aud zanganit de catuse si la Constanta.Presa,ca altcineva nu are cine,trebuie sa ne lamureasca a cui pusculita este RAJA Constanta si cine are curajul sa sparga "porcusorul" partidului.Tine aproape.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4998 secunde