Cum explică DSP Constanţa numărul ridicat de cazuri de COVID-19 raportate astăzi

2947
Cum explică DSP Constanţa numărul ridicat de cazuri de COVID-19 raportate astăzi - cumexplicadsp-1605272682.jpg

Articole de la același autor



970 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus au fost raportare, astăzi, în judeţul Constanţa. Totuşi, DSP Constanţa susţine că nu este vorba despre o explozie a îmbolnăvirilor, ci de o raportare în sistem a mai multor teste, prelevate zilele trecute. 


Conform DSP Constanța, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în județul Constanța este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente.


„O medie a ultimelor zile arată faptul că, în județul Constanța, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi). Facem mențiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma națională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanța. De asemenea, la nivelul județului sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creșteri: 28 de persoane la un club sportiv din județ și 20 de persoane la un cămin de bătrâni”, transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.875 secunde