Cum a fost marcată Ziua Internațională a Limbii Materne

236
Cum a fost marcată Ziua Internațională a Limbii Materne - cumafostmarcata2-1550786181.jpg

Articole de la același autor

Ziua Internațională a Limbii Materne a fost marcată, ieri, și la Constanța,  la inițiativa Casei Corpului Didactic Constanța, la sediul Școlii Gimnaziale nr. 6 "Nicolae Titulescu". 


Unitatea de învățământ a găzduit dezbaterea "Limbă și comunitate", eveniment la care au participat cadre didactice din județ, elevi și reprezentanți ai minorităților locale. Aici, inițiatorii întâlnirii, Narciz Amza, profesor metodist la CCD, și Mihaela Niculae, directorul Școlii Gimnaziale nr. 6, au propus spre dezbatere, pe lângă promovarea limbilor materne și a diversității lingvistice din Dobrogea, și problema imigranților și integrarea acestora în sistemul românesc al educației. 
De asemenea, reprezentații comunităților invitate au vorbit despre limba proprie, purtătoare de culturi, valori și tradiții specifice. Apoi, elevii diferitelor comunități etnice au prezentat în limba maternă un program artistic. Un moment special al dezbaterii l-a constituit intervenția părinților unor elevi ai școlii, proveniți din Siria și Palestina, care au relatat modul în care au reușit să fie integrați în comunitate. 


"Limbile sunt cele mai puternice instrumente pentru conservarea și dezvoltarea patrimoniului tangibil și intangibil al omului. Pentru că Dobrogea noastră este un minunat exemplu de înțelegere în cadrul unei comunități cu tradiții și cultură specifice, pentru că fiecare interacționăm cu grupuri etnice și culturale diferite, a fost necesar să marcăm împreună Ziua Internațională a Limbii Materne prin participarea la această dezbatere", au declarat reprezentanții CCD. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6519 secunde