Culegătorii de zmeură și căpșuni, la mare căutare

189
Culegătorii de zmeură și căpșuni, la mare căutare - eures1-1509383150.jpg

Articole de la același autor

Pentru perioada următoare, angajatorii din Spațiul Economic European pun la dispoziția șomerilor, prin intermediul rețelei Eures, un număr de 1.794 locuri de muncă vacante.

Ca și săptămâna trecută, la mare căutare sunt culegătorii de căpșuni, spaniolii având nevoie de 800 de persoane care să facă acest lucru. Ce-i drept, cu mai puține locuri, și cei din Portugalia caută 200 de culegători de zmeură, în timp ce angajatorii din Marea Britanie vor 100 de muncitori în fabrică, 50 măcelari, tranșatori, fasonatori, împachetatori carne. Maltezii, în schimb, sunt în deficit cu șoferii de autobuz, Germania, cu șoferii de camion, bucătarii. Ofertele scad ca număr de oferte în Cehia, aici patronii căutând cu disperare, atât șoferi de autobuz, cât și șlefuitori, pilitori, mecanici auto etc.

Angajatorii din Italia au nevoie de îngrijitori la domiciliu, cei din Slovacia de operatori producție, iar cei din Danemarca, de distribuitori de ziare și colete. Ofertele scad în Irlanda, Finlanda, Belgia, Luxembourg, Ungaria, Norvegia, Polonia și Slovenia.

În continuare, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul Eures îi poate îndruma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2873 secunde