Cu ce probleme se confruntă asociațiile de proprietari. Constănțenii se reclamă unii pe alții

1805
Cu ce probleme se confruntă asociațiile de proprietari. Constănțenii se reclamă unii pe alții - asociatii-1526921795.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Asociațiilor de Proprietari (UAP) din Constanța și-a prezentat, zilele trecute, raportul privind activitatea desfășurată anul trecut. Referitor la relația cu proprietarii, a precizat președintele UPC, Florica Ganea, s-a constatat că, de multe ori, aceștia fac o mulțime de reclamații la adresa asociațiilor sau a administratorilor. Din păcate, de foarte multe ori, locatarii vin nu doar să reclame la UAP conducerile asociațiilor, pe administrator, ba chiar se reclamă unii pe alții.

Prin consultațiile oferite de uniune, reclamagiilor li s-au comunicat care sunt posibilitățile legale de soluționare a problemelor, precum și faptul că toate aceste neînțelegeri trebuie rezolvate în interiorul asociațiilor, UAP neavând autoritatea de a interveni în interiorul acestora.

"Desigur, părerile și soluțiile oferite de noi nu au fost mereu pe placul petenților, motiv pentru care unii dintre aceștia au exercitat presiuni asupra asociațiilor de a se retrage din uniune. În acest sens, considerăm că atât UAPC, cât și asociațiile afiliate trebuie să facă mai mult în a prezenta proprietarilor ce poate face uniunea pentru asociații și că serviciile efectuate se referă la asociații, în ansamblul lor și nu la fiecare proprietar în parte. Din analiza reclamațiilor, în multe cazuri s-a tras concluzia că oamenii nu cunosc legislația și nu o acceptă, nu vor să se implice în problemele asociației", a declarat Ganea.

Reclamații se fac și la Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde oamenii reclamă că femeile de serviciu și administratorii asociaților de proprietari lucrează fără forme legale de angajare. Dacă nu se reclamă unii pe alții, aceste aspecte sunt aduse la cunoștința inspectorilor de muncă de diverși locatari. Tocmai de aceea, ultimele controale ale reprezentanților ITM s-au lăsat cu sancționarea contravențională a mai multor asociații, care au plătit sume mari, pentru că au fost prinse pe picior greșit.

Tot anul trecut, multe asociații au venit și s-au reafiliat la asociație, plătind acea cotizație, simbolică de 50 de bani de apartament, iar o partea dintre acestea au apelat la prestările de servicii pe care uniunea le-a pus la dispoziția lor. Așa se face că, la acest moment, în UAP sunt înscrise în jur de 500 de asociații de proprietari, din care, 325 au cotizația plătită la zi. Prin activitatea uniunii, tot anul trecut au fost semnalate o serie de neajunsuri furnizorilor de utilități, dar nu au primit niciodată, nici un răspuns.

Tocmai de aceea, pe această cale, președintele UAP face apel către asociații să apeleze la ei, ori de câte ori se confruntă cu o problemă și mai ales să se afilieze la uniune. Necesitatea afilierii, a precizat aceasta, rezidă din rolul și atribuțiile pe care le are uniunea în reprezentarea intereselor acestora, în relațiile cu organele puterii centrale și locale, cu alte instituții care au legătură cu activitatea și problemele asociațiilor cu furnizorii și prestatorii de servicii. Referitor la cei 50 de bani care se strâng pe apartament, toate aceste venituri sunt direcționate pentru repararea și întreținerea imobilelor, dotarea cu mijloace și aparatură specifică, asigurarea de materiale consumabile și nu numai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4671 secunde