Criză de polițiști locali, pe litoral. La Eforie, sunt doar 11 polițiști la zeci de mii de turiști și locuitori

258
Criză de polițiști locali, pe litoral.  La Eforie, sunt doar 11 polițiști  la zeci de mii de turiști și locuitori - fotofondpolitisti-1461600638.jpg

Articole de la același autor

Cu sezonul estival bătând la ușă, autoritățile locale de pe litoral sunt în pregătiri intense. Peste tot se face curățenie, se primenesc hotelurile, se amenajează parcurile și se nivelează plajele. În minivacanța de 1 Mai și Paște, sunt așteptați, pe litoral, în jur de 40.000 - 50.000 de turiști.

Polițiștii din stațiuni se pregătesc și ei să fie alături de operatorii economici pentru a le oferi oaspeților un sejur fără probleme. Însă, în condițiile actuale, aceștia consideră că este o misiune aproape imposibilă.

Polițiștii locali de la Eforie se plâng că, odată cu începerea sezonului estival și sosirea primilor turiști, sunt depășiți de situație, normativele impuse de Ministerul Administrației și Internelor fiind mult sub necesarul din cele două stațiuni. Practic, în prezent, în Eforie sunt numai 11 polițiști locali, la o populație stabilă de 10.000 de locuitori.

"Acest număr este insuficient în timpul sezonului estival. Iarna nu este o problemă, toamna și primăvara nu sunt probleme, când sunt doar locuitorii orașului, dar când pe lângă cei 10.000 de locuitori avem și 50.000 de turiști, atunci este o problemă, când ai doar zece oameni la Poliția Locală", a explicat primarul orașului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

"Să se facă angajări măcar pe perioada sezonului estival!"

Pentru a rezolva această situație dificilă, șeful Poliției Locale Eforie, Marcel Iftimie, propune suplimentarea numărului de polițiști locali, măcar pe perioada sezonului estival.

"Propunem ca la elaborarea planului de pază Litoral 2016, conducerea Ministerului Administrației și Internelor să îi invite și pe primarii localităților turistice. Ei știu cel mai bine ce nevoi avem, care sunt problemele și pot face propuneri adecvate. De exemplu, la Eforie, sunt doar două patrule de poliție națională în timpul sezonului. Nu este posibil, mai ales în condițiile în care se întâmplă două evenimente în același timp, unul în Eforie Nord, altul în Sud, cum să acționezi rapid?", se întreabă Marcel Iftimie.

Acesta consideră că cea mai bună soluție este angajarea temporară de polițiști locali.

"Avem oameni care de-abia așteaptă să lucreze. Sunt numeroși polițiști sau jandarmi disponibilizați, care ar fi de acord să lucreze pentru noi vara. Sunt oameni care provin din sistem, dar și-au pierdut posturile când s-au făcut disponibilizări. În felul acesta, ne vom descurca mai bine, atât pentru confortul și siguranța turiștilor, cât și a locuitorilor, și vor avea și oamenii aceia o sursă de venit", a mai adăugat șeful Poliției Locale Eforie.

Potrivit acestuia, pentru a rezolva unele situații apărute chiar în vârf de sezon, a fost nevoie, frecvent, să cheamăm oamenii de acasă, deși de-abia ce ieșiseră din tura de noapte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3357 secunde