Creștinii ortodocși se pregătesc pentru Postul Mare

275
Creștinii ortodocși se pregătesc pentru Postul Mare - incepepostul-1518714727.jpg

Articole de la același autor

Luni, 19 februarie, creștinii ortodocși intră în Postul Mare. Acesta a fost rânduit, de-a lungul timpului, de către Biserică, atât pentru pregătirea celor care primeau Botezul creștin de Paști, cât și ca mijloc de sporire duhovnicească a credincioșilor, pentru întâmpinarea Patimilor și a Învierii Domnului. Totodată, amintește de postul de patruzeci de zile ținut de către Mântuitorul înainte de începerea activității Sale mesianice, de unde denumirea de Păresimi sau Patruzecime. 


De precizat că Postul Mare este cel mai lung și cel mai important dintre posturile Bisericii Ortodoxe. În Postul Mare, Biserica Ortodoxă dezleagă la pește de Buna Vestire (25 martie) și de Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile - 1 aprilie). 


În prima săptămână a Postului Mare, de luni până joi, în biserici va fi oficiat Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, iar în Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Ierarhul Tomisului va oficia Canonul cel Mare, începând cu ora 17.00. 


Sfântul Andrei Criteanul, autorul canonului care-i poartă numele, s-a născut la Damasc, în jurul anului 660, într-o familie creștină, de la care a primit o educație aleasă. Mai târziu, a devenit monah în ordinul "Frăția Sf. Mormânt" de la Ierusalim, fapt pentru care a fost supranumit și "Ierusalimiteanul". Acesta este considerat cel dintâi autor de canoane liturgice, renumit fiind Canonul cel Mare, una dintre slujbele importante din perioada Postului Sfintelor Paști. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7061 secunde