Creșterea alocațiilor cu 20%, respinsă de Comisia de muncă din Senat. PSD nu e de acord cu ordonanța Guvernului și vrea dublarea lor

154
Creșterea alocațiilor cu 20%, respinsă de Comisia de muncă din Senat. PSD nu e de acord cu ordonanța Guvernului și vrea dublarea lor - copiui-1597141824.jpg

Articole recomandate

Comisia pentru muncă din Senat a respins, marți, Ordonanța de urgență privind majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Ordonanța va intra pe ordinea de zi a plenului Senatului de marți, în calitate de primă Cameră sesizată. Dacă ordonanța va fi respinsă de Parlament se revine la forma inițială a legii, respectiv la dublarea alocațiilor.


Procedural, legea de respingere a Ordonanței de urgență trebuie să treacă de cele două camere ale Parlamentului și să fie promulgată de președinte. Până atunci, ordonanța își produce efecte.


Potrivit Ordonanței adoptate recent de Guvern, de la 1 august alocațiile au fost majorate cu 20%. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilități, vor primi 369 de lei. Alte patru creșteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 și 2022.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7477 secunde