CRESC SALARIILE în Armată! Cine sunt militarii care beneficiază de sporul de 25%

18344
CRESC SALARIILE în Armată! Cine sunt militarii care beneficiază de sporul de 25% - armata-1530604089.jpg

Articole de la același autor

Angajații din Armată, Interne și Servicii care lucrează cu informații clasificate ar putea beneficia de măriri salariale cu până la 25 la sută. Măsura este prevăzută într-un proiect de modificare a Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Astfel, "personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcție cu până la 25% în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite", se arată în proiectul, care modifică Anexa nr. VI a Legii-cadru. 


Propunerea de act normativ a fost inițiat de deputatul PSD Mihai Weber, președinte al comisiei parlamentare de control SIE, deputatul ALDE Marius-Gheorghe Surgent și senatorul PSD Șerban Nicolae. 


Practic, angajații altor instituții beneficiază de spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, dându-se ca exemple personalul Consiliului Concurenței (spor de 15%), Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenției Naționale pentru Integritate (15%) și ai Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (25%). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8581 secunde