Credincioșii sărbătoresc praznicul Schimbării la Față

234
Credincioșii sărbătoresc praznicul Schimbării la Față - schimbarealafata-1533475371.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă prăznuiește, astăzi, 6 august, Schimbarea la Față a Domnului, ocazie cu care IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Mina" din Parcul Tăbăcărie. S-a ales această parohie, pentru că așezământul de cult are al doilea hram Schimbarea la Față.


Ce înseamnă acest lucru pentru creștinii ortodocși? Schimbarea la Față a Domnului este praznicul care ne amintește de evenimentul biblic când Mântuitorul și-a schimbat în mod minunat înfățișarea, arătându-și chipul dumnezeiesc, pe muntele Taborului, în prezența a trei dintre ucenicii Săi: Petru, Ioan și Iacov. 


Istoricii spun că sărbătoarea își are originea în momentul sfințirii unei biserici zidite de către sfânta împărăteasă Elena, pe muntele Taborului, în secolul IV, în amintirea minunii biblice. 


Atestarea documentară a sărbătorii apare în prima jumătate a secolului al V-lea. În această zi, conform canonului 28 al Sinodului Trulan din 692, există obiceiul ca în biserici să se aducă spre binecuvântare prinoase de struguri, ca mulțumire către Dumnezeu. Datorită importanței acestui praznic împărătesc, creștinii au dezlegare la pește, aflându-ne în postul Adormirii Maicii Domnului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4348 secunde