Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Dimitrie

131
Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Dimitrie - sfantuldumitru-1572074867.jpg

Articole recomandate

Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc sâmbătă pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, în timp ce duminică are loc sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. În București, oamenii sunt așteptați până marți pe Dealul Patriarhiei să se închine la moaștele sfinților Dimitrie, Dionisie și Filofteia, care au fost așezate în baldachin.


Moaștele celor trei sfinți au fost așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei vineri, după procesiunea Calea Sfinților, care a umplut străzile Capitalei.


Ca în fiecare an, la Patriarhia Română are loc pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, care va fi prăznuit duminică. Pelerinajul a început vineri și se va încheia în 29 octombrie.


Pe Dealul Patriarhiei au fost aduse, alături de moaștele Sfântul Dimitrie cel Nou, moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș și ale Sfântului Ierarh Dionisie al Cetății Albe - Ismail (Basarabia), a cărui canonizare va fi proclamată duminică, la ora 12.30, potrivit Patriarhiei Române.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7877 secunde