"Cred că este corect ca și sistemul privat să realizeze împreună cu cel de stat servicii medicale"

308

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis susține proiectul lansat de Ministerul Sănătății prin care se permite accesul la programele naționale de sănătate și pentru spitalele private.

"Serviciile medicale trebuie asigurate de stat, toate, dar în România avem și un sistem privat care funcționează la parametrii buni. Fiindcă avem acest sistem privat, care funcționează în parametri buni, eu cred că este corect ca și sistemul privat să intre în colaborare cu sistemul de stat și împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populației. Am văzut acea abordare pesedistă. Mi se pare cel puțin ciudată, din moment ce avem medici foarte buni la stat și medici foarte buni la privat, eu cred că trebuie să avem înțelepciunea să deschidem calea și unora și celorlalți către pacient, în beneficiul pacientului", a spus Iohannis, astăzi, la Palatul Cotroceni.

PSD a anunțat că se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este un drept constituțional pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5134 secunde