Crater în mijlocul intersecției din Tomis III. O avarie la conducta de apă a săpat un șanț un șosea

218

Articole de la același autor

Un crater de aproape un metru a apărut ieri, în numai câteva clipe, într-o zonă extrem de circulată din municipiul Constanța. Numai o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit sau ca o mașină să nu fie înghițită de groapă căscată din senin.

Ieri, la orele prânzului, într-o fracțiune de secundă, asfaltul s-a surpat chiar la intersecția bulevardelor Tomis și Soveja. Incidentul a fost observat rapid de câțiva pietoni, care au alertat autoritățile și care au dirijat mașinile, astfel încât să ocolească perimetrul periculos.

"M-am apropiat de groapă și am auzit cum curge apă. Asfaltul părea să stea în aer. Dacă ar fi trecut vreo mașină sigur s-ar surpat mai mult și ar fi căzut în groapă", ne-a povestit un martor al incidentului.

Mai multe cartiere amenințate

Autoritățile s-au mobilizat rapid și au împrejmuit zona până la sosirea echipelor de intervenție ale RAJA, care au constatat că fusese avariată rețeaua de alimentare cu apă. "A fost decopertată o porțiune de șosea și a fost depistată o avarie la conducta magistrală, cu diametrul de 600 de milimetri. Respectiva conductă asigură alimentarea cu apă a abonaților din cartierele Inel I, Inel II, Coiciu și de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Soveja și până la Casa de Cultură", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Pentru a nu crea disconfort abonaților, echipele RAJA au executat lucrarea de remediere a avariei cu conducta sub presiune. "S-au făcut eforturi considerabile pentru ca lucrările să continue fără să fie nevoie de oprirea furnizării de apă. De asemenea, lucrările au fost mult îngreunate că totul se execută manual, din cauză că în zonă există mai multe cabluri de înaltă tensiune", a mai precizat reprezentantul RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3599 secunde