COVID-19 continuă să facă ravagii. Mangalia, la un pas de carantină!

1377

Articole de la același autor

În ciuda tuturor restricţiilor, în ciuda tuturor avertismentelor, noul coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în judeţul Constanţa. Cel puţin aşa o arată cifrele oficiale. De zile bune, Constanţa are numărul cel mai mare de îmbolnăviri zilnice dintre toate judeţele, iar rata incidenţei cazurilor la mia de locuitori rămâne extrem de ridicată. Iar, în municipiul Constanţa continuă să crească alarmant.

Judeţul Constanţa a trecut, la începutul acestei săptămâni, de pragul psihologic de 20.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Alte 520 de cazuri noi au fost raportate, miercuri, în judeţul Constanţa, cel mai mare număr din ultimele zile, menţinând astfel judeţul în topul naţional cu cele mai multe infectări în 24 de ore. Incidenţa în municipiul Constanţa a crescut, de asemenea, de la 10,59 la mia de locuitori, cât era marţi, 8 decembrie, la 10,69, cu 3.344 de cazuri noi depistate în ultimele două săptămâni. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, incidenţa pe judeţ este de 7.09 de cazuri la mia de locuitori. Şi în municipiul Mangalia au început să fie depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 tot mai multe persoane, astfel încât rata îmbolnăvirilor a urcat în ultima perioadă, depăşind pragul pentru instituirea carantinei.

„Situaţia din Mangalia este monitorizată constant, aşa cum se întâmplă cu toate localităţile din judeţ. Preventiv, DSP Constanţa a făcut o analiză de risc, care a relevat faptul că, pentru moment, nu se impune carantinarea. Un argument care a stat la baza acestui rezultat este trendul ratei incidenţei aflat în scădere. Astăzi (n.r. – ieri, miercuri, 9 decembrie), rata pe municipiul Mangalia a fost de 6.05”, au explicat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

O situaţie destul de dificilă este însă în spitalele unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19. Lupta se dă în secţiile de Terapie Intensivă unde toate locurile sunt ocupate şi cu greu se mai găseşte un pat pentru pacienţii în stare gravă. Potrivit statisticii realizate de Prefectura Constanţa, în cursul zilei de marţi, 8 noiembrie, în spitalele COVID erau internate 477 de persoane. Alte 4.349 de persoane erau în carantină la domiciliu, fie recent revenite din zone cu risc epidemiologic ridicat, fie erau considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, alte 5.337 de persoane erau izolate la domiciliu, confirmate cu noul coronavirus şi tratate acasă, prin medicul de familie.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase funcţionează, în continuare, cu capacitatea suplimentată, având 126 de pacienţi internaţi. La Spitalul de Pneumoftiziologie sunt ocupate 84 de paturi din cele 100 destinate pacienţilor pozitivi, la Spitalul Municipal Medgidia sunt 121 de pacienţi internaţi şi mai sunt libere 29 de paturi, iar, la Spitalul Municipal Medgidia mai sunt libere doar 17 locuri, restul de 104 fiind deja ocupate. În Spitalul Militar Modular de pe stadionul Portul mai sunt doar şapte pacienţi momentan şi, la Secţia Exterioară Agigea, mai sunt 20 de paturi disponibile, din cele 55.

Pregătiri pentru vaccinare

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică realizează strategia pentru vaccinare, la nivelul judeţului Constanţa. Sunt identificate spaţiile unde pot fi organizate centre de vaccinare, precum şi personalul care poate participa la acţiunea de vaccinare a populaţiei. „Până la această oră, a fost stabilită amenajarea a 36 de centre de vaccinare, din care 17 vor fi pe raza municipiului Constanţa. În perioada următoare vom face publică locaţia exactă a tuturor centrelor”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.571 secunde