Corturi de prim ajutor și posturi medicale avansate pentru petrecăreții de la Festivalul "Neversea"

266
Corturi de prim ajutor și posturi medicale avansate pentru petrecăreții de la Festivalul

Articole de la același autor

Începând de astăzi, până pe 8 iulie inclusiv, zeci de cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța vor asigura asistența medicală la Festivalul "Neversea". Echipa este formată din medici specialiști și rezidenți UPU și SCJU, asistenți medicali, dar și voluntari-studenți de la Facultatea de Medicină, din cadrul Universității "Ovidius".

"În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa 13 medici specialiști și rezidenți, nouă asistenți medicali și 24 de voluntari. În cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de zece medici, șase asistenți și 20 voluntari. Sâmbătă pe zi vor fi mobilizați trei medici, două asistente și șase voluntari, iar noaptea, dispozitivul medical va fi format din șapte medici, cinci asistenți și zece voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de zece medici, șase asistenți și 17 voluntari împărțiți în ture de zi și de noapte. Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și zece medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca", au precizat reprezentanții unității sanitare.

De asemenea, la fața locului vor fi amenajate trei corturi de prim ajutor și două posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale să poată fi consultate rapid, fără să mai fie nevoie să fie deplasate la SCJU.

Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor ușoare și medii, dar, dacă situația o va impune, pacienții vor fi transportați cu ambulanța la spital. Menționăm că activitatea medicală desfășurată pe plajă, la festival, nu va afecta în niciun fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe, gărzile fiind asigurate de același număr de medici ca de obicei.

În plus, în tot acest interval, un echipaj medical avansat (medic + asistent) SMURD va deservi elicopterul SMURD, iar un echipaj similar va deservi autospeciala SMURD.

Reamintim că, anul trecut, 554 persoane participante la festival au primit îngrijiri medicale în cele patru corturi de prim ajutor și două posturi medicale avansate instalate pe plaja Modern. Acestora li s-au adăugat alți 11 pacienți, care au fost aduși la Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4788 secunde